Na ongeveer een decennium stilte omtrend de Jagged Alliance-serie heeft Duitse uitgever BitComposer games de rechten voor Jagged Alliance overgekocht van ontwikkelaar Strategy First. "Alhoewel Jagged Alliance 2 meer dan tien jaar geleden uit werd gebracht, heeft de game een groot aantal fans en zien velen het als een mijlpaal in het genre," zegt Wolfgang Duhr, directeur van bitComposer games. "We zijn verheugd deze klassieker te verwerven. We willen het succes van de vorige delen in de serie voortzetten terwijl we er een nieuwe hedendaagse look aan geven en de sterke punten van de serie in het achterhoofd houden."

Problematisch

De ontwikkeling van een nieuwe Jagged Alliance game verliep tot dusver problematisch. Na het verwerven van de licentie van oorspronkelijke ontwikkelaar Sir-Tech Software kondigde Strategy First 'Jagged Aliance 3D' en 'Jagged Alliance' aan. De ontwikkeling werd stopgezet na conflicten en Strategy First vond een nieuwe partner in Akella en F3Games. Ook deze samenwerking liep op niets uit. BitComposer wil slagen waar Strategy First faalde en richt zich op een release van de game ergens volgend jaar.

Tactische RPG

Jagged Alliance is een tactische RPG die in 1994 uitkwam voor MS-DOS. De game speelt zich af op het fictieve atlantische eiland Metavira, waar unieke sappen groeien die dienen als medicinaal wondermiddel. Lucas Santino is van plan om het eiland in zijn geheel te bezetten om de sappen te bemachtigen en het is de taak van de speler om een team van huurlingen in te zetten om dit te voorkomen. Na het origineel was het een tijdje stil tot in 1999 de opvolger Jagged Alliance 2 verscheen. In 2009 kwam het originele Jagged Alliance nog uit op de Nintendo DS. BitComposer Games denkt in 2011 Jagged Alliance 3 te kunnen uitbrengen.