Nieuws
RuneScape

Jagex gaat RuneScape Classic sluiten

Het einde van een tijdperk

Geschreven door Arran Winmai op
Jagex heeft definitief besloten de originele RuneScape, RuneScape Classic, te sluiten.

Dat laat het bedrijf weten of de officiële website. RuneScape Classic, niet te verwarren met Old School RuneScape, is de allereerste versie van de wereldberoemde MMORPG die uitkwam in 2001. Deze onveranderde versie was tot nu toe nog altijd beschikbaar, maar vanaf 6 augustus 9:00 (Nederlandse tijd) is dit niet meer het geval.

"Er zijn grote stappen gemaakt binnen de technologie en daarmee kunnen we RuneScape en Old School RuneScape verbeteren. Deze tools zijn echter niet geschikt om Classic te blijven ondersteunen," aldus Jagex. De ontwikkelaar geeft aan dat het niet meer lukt om de game veilig te houden van cheats van derde partijen. Daarbij zijn "bots een groot probleem geworden".

Ook is er een groeiend risico voor bugs die de game permanent kunnen breken. "De hoeveelheid bugs is aan het groeien en de game breekt hierdoor langzaam maar zeker. Het is belangrijk erbij te vermelden dat dit bugs zijn die wij niet kunnen verhelpen, omdat het spel niet meer wordt ondersteund door onze tools."

RuneScape

Dit artikel delen:

Lees meer

Detroit: Become Human Meer details over Sea of Thieves-dlc The Hungering Deep
1

Reacties op: Jagex gaat RuneScape Classic sluiten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Luukswa

    • 24 mei 2018 16:24
    Alsof de tools die ze nu gebruiken wel van deze tijd zijn… het is algemeen bekend dat iedere nieuwe update die uitgebracht wordt voor Runescape vol met bugs en glitches zit, en hun engine is nog steeds geschreven in RuneScript, een interne programmeer tool met tal van bugs en beperkingen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.