"Ik weet niet of Twisted Metal een van 'Sony's grote games' is; er zijn waarschijnlijk mensen binnen Sony die kijken naar Twisted Metal, en zeggen 'dat is een grote franchise'", vertelt Jaffe. "Ik heb net een verkoper ontmoet uit Australië die zei dat hij niet kon wachten om de game te promoten. Er zijn echt mensen die het snappen, maar er zijn er net zoveel die zeggen 'ik snap het niet helemaal - is dit iets wat we net zo moeten promoten als bijvoorbeeld Uncharted 3?'"

"Ik weet niet hoe de game het gaat doen. Ik weet niet of we in 2011 nog kunnen zeggen 'maak er nog een' of 'maak er een voor PlayStation Vita'. We nemen een stap terug en vragen onszelf: 'we hebben veel steun gehad van de fans, maar vertaalt zich dat naar voldoende opbrengsten, of verdienen we maar net ons geld terug?'"

Vita

Jaffe is door Sony niet benaderd om een Twisted Metal-game te maken voor Vita. Veel andere exclusieve gameseries zullen wel hun opwachting op de nieuwe handheld. Onder andere WipEout, Uncharted, Killzone, Resistance, LittleBigPlanet en ModNation Racers komen naar het apparaat.