"Kijk, consoles zullen verdwijnen", vertelt Jaffe. "Ik denk binnen tien jaar – waarschijnlijk sneller, maar tien jaar is altijd veilig om te zeggen zodat je niet klinkt als een of andere idoot – maar dat is wat ik zeg: ik zeg dat de volgende generatie hardware de laatste consoles zullen zijn. En dat moeten ze ook zijn."

Jaffe gelooft dat consumenten over tien jaar nog wel hardware kopen van Sony, maar dat het dan een televisie is waarop de games worden gestreamd. "Dus dit is de laatste generatie consoles", concludeert Jaffe. "Ik steek m’n nek uit, want waarom niet? Het kan mij niets schelen als ik het fout heb, ik ben geen zakenman. Ik denk dat de next-gen spelcomputers veertig procent van de verkopen gaan doen van de huidige generatie."

Jaffe benadrukt dat, hoewel spelcomputers zoals we die nu kennen volgens hem zullen verdwijnen, games zullen blijven. "Het wordt alleen een nieuwe manier van leveren."

Wii U

Jaffe zegt ook nog niet overtuigd te zijn van de Wii U. Er zijn nog geen games die hem overtuigen van de meerwaarde van het apparaat. "Maar", zo zegt hij, "hun doelgroep is niet per se core gamers zoals jij of de analisten waarmee je praat, dus ik zie nog best dat de Wii U mainstream wordt. Maar eerlijk gezegd, als ik er geld op zou moeten zetten, denk ik dat de iPhone en de iPad de mensen heeft gepakt die zo enthousiast waren over de Wii en dus denk ik dat de Wii U niet in de buurt komt van het succes van de Wii."

"Maar ik weet het verdomme niet – ik bedoel, ik dacht dat de PSP de DS zou afmaken. Ik zit in de industrie, ik verdien mijn geld in de industrie, maar ik heb ik heb geen bewezen resultaten voor het raden van dit gedoe."