Kent iedereen 'm nog? Jack Thompson is nu al een aantal jaren bezig om de gamesindustrie aan te klagen, maar met weinig succes. De laatste tijd gaat het bergafwaarts met de man. Na vele keren falen daagde hij gamemakers uit om een spel te maken waarin je dood en verderf kon zaaien, wat hem op boze reacties van zijn oorspronkelijke fans kwam te staan. Ook jaagde hij de homoscene tegen zich in het harnas door te protesteren tegen het feit dat je in Bully met een geslachtsgenoot kon zoenen. En jawel, de kwakkelende Thompson heeft een nieuw dieptepunt in zijn advocatencarrière bereikt. Hij maakt namelijk kans om uit de advocatuur geschopt te worden.

Jawel, u leest het goed. Jack Thompson zou zomaar eens advocaat af kunnen zijn. Hij heeft namelijk de mores der advocatuur overschreden, en wordt daarom vriendelijk doch dringend verzocht om zich naar de rechtbank in Florida te spoeden om aldaar vermanend toegesproken te worden. Vijfmaal heeft hij grenzen overschreden, waarvan driemaal bij zaken die over games gaan. Zo heeft hij geïnsinueerd dat een rechter partijdig zou zijn bij een zaak over Grand Theft Auto San Andreas. Ook heeft hij tegen diezelfde rechter gezegd dat hij "de dieven en leugenaars (van Take Two, uitgever van San Andreas)" gelooft. "Dat zijn jouw criminele vriendjes in het bedrijfsleven, rechter Moore", aldus Thompson in een e-mail richting de rechter. Het derde geval gaat over een bericht dat Thompson naar Take Two zond, waarin hij dit bedrijf dom noemde vanwege de verdediging die het in de arm had genomen. "We verwachten bij die berechting elke cent die Take Two heeft af te pakken," zo zei Thompson tegen Take Two.

Met deze drie gevallen, plus twee andere buiten de gamesbusiness, heeft Jack Thompson de normen van de advocatuur ernstig overschreden. Als de uitkomst van de zitting is dat deze gevallen daadwerkelijk over de schreef zijn, kan Jack Thompson een straf verwachten. Hij kan zelfs uit zijn beroep gezet worden. Maar ach, wij kunnen zo nu en dan wel om hem lachen, dus laat de beste man lekker doorgaan met zijn onzincampagne.

Lees het gehele artikel hier.