De conservatieve Amerikaanse advocaat Jack Thompson heeft een brief aan Take Two Interactive gestuurd waarin hij eist dat een bepaalde missie uit Grand Theft Auto IV wordt gehaald. In deze missie dien je als speler namelijk een advocaat te liquideren die uitlatingen doet als "Guns don't kill people, videogames do".

Volgens Thompson is die missie overduidelijk op hemzelf gebaseerd, mede doordat de uitspraak van de advocaat in het spel vaak (onterecht) aan hem toegeschreven wordt. Thompson gaat zelfs zo ver door te stellen dat de missie zijn "fysieke veiligheid in gevaar zal brengen". Hij eist dat de missie voor aanstaande vrijdag vijf uur uit het spel is verwijderd - alsof het er überhaupt toe doet op welk tijdstip voor de release de missie uit de code wordt gehaald.

Of Rockstar in gaat op de eis is nog niet bekend. Wij geven ze groot gelijk dat ze deze psychisch gestoorde advocaat eens flink op de hak nemen. Mocht men de missie toch uit het spel halen, dan hopen we dat men deze stiekem ergens in de code achterlaat. Wij verheugen ons alvast op het Hot Lawyer-schandaal.