Met de release van Grand Theft Auto IV had menig gamer natuurlijk weer een flinke rel verwacht door iedereen zijn favoriete advocaat Jack Thompson. De reden dat de beste man zo relatief stil is geweest heeft echter te maken met het feit dat hij wel betere dingen aan zijn hoofd heeft momenteel. Thompson zal op 4 juni aanstaande namelijk in een disciplinaire hoorzitting moeten aantonen dat hij niet schuldig is aan 31 tegen hem ingediende klachten voor fout gebruik van zijn advocatenstatus.

Thompson's advocatenstatus hangt aan een zijde draadje, nu hij door een rechter uit Florida schuldig is bevonden voor 27 van de 31 tegen hem ingediende klachten, waaronder het "bewust maken van een valse verklaring over feit of wet tegenover een tribunaal" en "het gebruiken van methoden die geen enkel doel dienen behalve het beschamen, vertragen of lasteren van een derde partij". Hoewel deze uitspraak enkel een advies is voor het hooggerechtshof dat op 4 juni een uitspraak zal doen lijken Thompson's kansen om nog veel aan zijn beroep te doen nihil. Nu al mag de beste man geen enkele motie indienen bij het hooggerechtshof, tenzij een andere advocaat het voor hem ondertekend heeft.

De klachten hebben voornamelijk te maken met Thompson's uitspraken over Bully en de Grand Theft Auto-serie, beiden van ontwikkelaar Rockstar, die hij vaak door het slijk heeft gehaald zonder daar grondige bewijzen voor te hebben. Het toppunt hiervan was het proberen te blokkeren van de release van Bully, zonder genoeg bewijs te hebben om dit te forceren. Zijn continue pogingen om Rockstar zwart te maken hebben zich nu dus tegen hem gekeerd in de vorm van laster. Thompson gaf in een reactie aan dat hij de uitspraak van de rechter "te vaag" vond, in de hoop de uitspraak tegen te gaan. Hoe Thompson het er bij het hooggerechtshof vanaf brengt zullen we op 4 juni weten, maar het is zo goed als zeker dat Thompson een nieuwe baan kan gaan zoeken.

Met dank aan Sgt.NightFire voor het melden van dit nieuwtje