Hij is terug, hij is terug! Na lang niet gehoord te hebben van deze complete idioot en karikatuur van zichzelf én Amerika, heeft de heer Jack Thompson wederom van zich laten spreken. Deze advocaat, die als hobby heeft het aanklagen van bepaalde makers van gewelddadige videogames, bereidt zich alvast voor op Grand Theft Auto IV. Hoewel er precies nul screenshots of filmpjes van deze game zijn, weet Jack Thompson nu al dat hij ook deze game zal aanpakken. Anticiperen heet dat.

Wat heeft de beste man namelijk gedaan? Een brief rondsturen! En niet zomaar een brief, maar een hele gemene brief! De brief heeft de zeer bedreigende titel "Bill Gates in het richtkruis" en Jack Thompson weet ons alvast mee te delen dat hij zal proberen om de release van GTA IV tegen te houden.

Thompson is er vooral bang voor dat GTA IV aan minderjarigen verkocht zou worden. Hij citeert een onderzoek dat stelt dat de verkoop van volwassenengames aan minderjarigen is afgenomen. Hij denkt dat met de release van GTA IV er weer miljoenen van dergelijke games aan minderjarigen verkocht zullen worden. "Laat alsjeblieft jouw [dat is Microsoft's  voorzitter Bill Gates] advocaten contact met me opnemen, zodat zulke verkopen worden voorkomen."

Waarom Thompson het alleen over Bill Gates heeft, en wat deze man te maken heeft met de controle op leeftijdsgrenzen, is ons niet geheel duidelijk. Eén ding is zeker: zelfs nadat Jack Thompson keer op keer in de rechtszaal is vernederd, komt deze man wederom in het geweer. Houd het bier en de chips maar vast klaar voor de volgende soap, komende oktober.