Iwata: 'Wii U aantrekkelijk voor first person shooters' | Gamer.nl

Iwata: 'Wii U aantrekkelijk voor first person shooters' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Iwata erkent dat shooters niet vaak een succes waren op de originele Wii. Dat kwam door de beperkte grafische mogelijkheden van de spelcomputer, zegt Iwata. Aangezien de Wii U HD-beelden kan weergeven, verwacht hij dat de nieuwe spelcomputer het op dit punt beter zal doen dan zijn voorganger.

"We hadden het geluk dat Electronic Arts met ons op het podium wou komen [tijdens de E3], maar verder hebben we ook buiten de presentatie om third-party bedrijven horen praten over de mogelijkheden van het Wii U-systeem."

Relevant

Volgens CVG erkende in ieder geval Activisions CEO Eric Hirshberg dat de Wii U "een platform [is] dat relevant is voor het soort games dat [Activision] maakt." Tijdens de afgelopen E3 werden games als Ghost Recon Online, Batman: Arkham City, Ninja Gaiden 3 en Darksiders II voor de Wii U aangekondigd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou