De strijd tussen de Playstation 3, Xbox 360 en Nintendo Wii mag dan als de volgende "console-oorlog" worden omschreven, volgens Nintendo president Satoru Iwata is hier geen sprake van. "Nintendo werkt niet aan een next-generation console", zo liet hij tegenover het Japanse Nikkei Business weten.

"Next generation betekent dat de console een opvolger van een vorige versie is. We geloven dat het uitbreiden van ons huidige aanbod niet tot een groter marktaandeel leidt, het kan zelfs tot een kleinere markt leiden"

De Wii verschilt van de andere twee consoles omdat het de gameplay niet complexer maakt. Hoe lastiger de gameplay, des te minder beginners het zullen spelen. De Wii heeft daarom een interface die iedereen aanspreekt.

De downloadservice van de Wii is al meerdere malen besproken, maar

WiiConnect24 zorgt ervoor dat er automatisch Wii en DS demo's naar de console worden gestuurd, waarschijnlijk met de goedkeuring van de gebruiker.

"Stel je voor dat je Wii met het Internet verbonden is. Dan kan Nintendo elke maand  's nachts demo's voor de DS sturen. Als de gebruiker wakker wordt en zijn lampje ziet knipperen dan weet hij of zij dat er nieuwe content voor de Wii of DS is" aldus Iwata.