Iwata: 'Nintendo gaat in de toekomst profiteren van Cloud Computing' | Gamer.nl

Iwata: 'Nintendo gaat in de toekomst profiteren van Cloud Computing' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"De technologieën die wij gebruiken in onze spelcomputers bevatten een aantal elementen die heel geschikt zijn Cloud Computing, maar andere [elementen] die daar nooit geschikt voor zullen zijn. Met Cloud Computing zouden klanten bijvoorbeeld al geïrriteerd raken als er na het indrukken van een knop ook maar een kleine vertraging optreedt. Dus, bij wat geschikt is voor Cloud Computing gaan we in de toekomst profiteren van de technologie", zegt Iwata.

Beperkingen

De directeur verklaart dat Nintendo zich hiervoor zal aansluiten bij een aanbieder van Cloud Computing. "We gaan geen moeite doen om onze eigen faciliteiten te ontwikkelen", aldus Iwata. Hij meldt verder dat Cloud Computing volgens hem niet iedere vorm van entertainment gaat "veroveren", omdat "de huidige telecommunicatietechnologieën onvermijdelijk een zekere vertraging en limitatie van de transmi iesnelheid" met zich meebrengen. "We gaan Cloud Computing gebruiken voor zover dat zinvol is", laat hij tot slot weten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou