Iwata had veel invloed op ontwikkeling Switch | Gamer.nl

Iwata had veel invloed op ontwikkeling Switch | Gamer.nl

Wijlen Nintendo's president Satoru Iwata had een grote invloed op de ontwikkeling van de Switch, Nintendo's aankomende console.

"Meneer Iwata, meneer Takeda en ikzelf leverden feedback en maakten keuzes, maar meneer Iwata stond aan het hoofd van ontwikkeling dus hij heeft veel tijd en energie in de Switch gestoken", zo legt Shigeru Miyamoto, de geestelijk vader van onder andere Mario en Zelda, uit in een interview met Time.


"Het idee dat de Switch een apparaat is die je overal mee naartoe kunt nemen, het idee dat het een systeem is die je echt laat netwerken en communiceren met andere mensen, dat is iets waar meneer Iwata veel nadruk op legde", vervolgt Miyamoto.

'Gacha'-games

Nintendo bracht deze maand Fire Emblem Heroes uit, een gratis smartphonegame waar gebruikers kunnen betalen om speciale personages vrij te spelen. Van tevoren is niet duidelijk welke beloning spelers krijgen voor hun geld. Deze techniek staat bekend als 'gacha' in Japan en zorgde voor een behoorlijke sprong in de aandelen van Nintendo kort na de lancering van Fire Emblem Heroes. Iwata was geen voorstander van deze techniek en zei dat dit geen basis kan zijn voor een "langdurige relatie met onze klanten".

Satoru Iwata stierf in 2015 aan de gevolgen van kanker. Onder zijn leiding lanceerde Nintendo onder andere de Wii en DS. De Switch ligt vanaf 3 maart in de winkels en kan zowel op televisies als onderweg gespeeld worden.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou