Nieuws
Satoru Iwata

Iwata had veel invloed op ontwikkeling Switch

Shigeru Miyamoto praat over wijlen president Nintendo

Geschreven door Michel Musters op
Wijlen Nintendo's president Satoru Iwata had een grote invloed op de ontwikkeling van de Switch, Nintendo's aankomende console.
"Meneer Iwata, meneer Takeda en ikzelf leverden feedback en maakten keuzes, maar meneer Iwata stond aan het hoofd van ontwikkeling dus hij heeft veel tijd en energie in de Switch gestoken", zo legt Shigeru Miyamoto, de geestelijk vader van onder andere Mario en Zelda, uit in een interview met Time.


"Het idee dat de Switch een apparaat is die je overal mee naartoe kunt nemen, het idee dat het een systeem is die je echt laat netwerken en communiceren met andere mensen, dat is iets waar meneer Iwata veel nadruk op legde", vervolgt Miyamoto.'Gacha'-games

Nintendo bracht deze maand Fire Emblem Heroes uit, een gratis smartphonegame waar gebruikers kunnen betalen om speciale personages vrij te spelen. Van tevoren is niet duidelijk welke beloning spelers krijgen voor hun geld. Deze techniek staat bekend als 'gacha' in Japan en zorgde voor een behoorlijke sprong in de aandelen van Nintendo kort na de lancering van Fire Emblem Heroes. Iwata was geen voorstander van deze techniek en zei dat dit geen basis kan zijn voor een "langdurige relatie met onze klanten".

Satoru Iwata stierf in 2015 aan de gevolgen van kanker. Onder zijn leiding lanceerde Nintendo onder andere de Wii en DS. De Switch ligt vanaf 3 maart in de winkels en kan zowel op televisies als onderweg gespeeld worden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Disney verbreekt banden met PewDiePie na discriminatie 47 games in nieuwe Humble Bundle
4

Reacties op: Iwata had veel invloed op ontwikkeling Switch

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • watashi wa maurice desu.

  • 14 februari 2017 06:29
  Dat netwerken en communiceren moet nog maar blijken aangezien geen social media en geen goede netwerk mogelijkheden behalve WiFi.
  Vooral met die uitspraken snap ik ineens niet dat dat er niet allemaal op zit.
  Ik ben optimistisch over de switch( ook omdat ik vind dat we niet negatief mogen veroordelen( een voorgevoel en zo mag wel natuurlijk) op iets wat we nog niet in handen hebben), maar dit soort uitspraken vind ik dan wel raar met betrekking tot de keuzes voor het uiteindelijk product.
  Nu lijkt alleen het meenemen nog overeind te staan.
  En natuurlijk zal er wel eens soort streetpass en nintendo social media op zitten maar waarom wedden op 1 paard. Als je zo graag mensen laat netwerken laat dan ook Facebook login en alle andere grote media toe.
  Maar goed, paar weekjes wachten en we zullen zien of het (naast de weinige release games) wel een goed stijlvol, stabiel, systeem is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • JaapGoose

  • 14 februari 2017 13:08
  @watashi wa maurice desu.

  Mwah. Ook de WiiU deed het best goed met z'n Miiverse netwerk en Twitter/FB integratie (posten van screenshots, zelfs vanaf de 2- en 3DS). Ja; het is typisch Nintendo om het tot op het bot te reguleren en veilig te houden voor jonger publiek, maar dát is dan ook het verschi met MS en Sony die daar niet zoveel om geven.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • DWP

  • 14 februari 2017 09:26
  Wat was zijn input dan? Dat het apparaat ook een snelle dood tegemoet zal gaan?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Cocabeer

  • 14 februari 2017 11:35
  Betalen voor personages in FE: Heroes? Doe eens gauw feiten checken, gamer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.