Tijdens een interview met Times Online laat de president van Nintendo weten wat hij vindt van de Project Natal (Microsoft) en de nieuwe, bewegingsgevoelige besturing van de PlayStation 3. "Om eerlijk te zijn dacht ik dat ze vorig jaar al dergelijke hardware hadden gepresenteerd. Dus voor mijn gevoel zijn ze later dan verwacht."

Hartelijk welkom

Na deze woorden spreid Iwata zijn armen en verschijnt er een lach op zijn gezicht: "Ik zou tegen hen willen zeggen 'Welkom in de bewegingsgevoelige-wereld'. We zijn blij dat het een standaard wordt binnen de gameindustrie. Wij hebben echter nog geen flauw benul van wanneer ze [Sony en Microsoft] hun nieuwe hardware beschikbaar stellen, wat het gaat kosten en wat voor software ze gaan maken."

Iwata vervolgt: "Ik zit  dus niet in een positie om te beoordelen of ze een dreiging vormen of niet. En ze moeten goed begrijpen dat Nintendo het komende jaar niet stil zal zitten. We zijn altijd bezig om iets nieuws te bedenken. Ik kijk er echt naar uit om de concurrentiestrijd aan te gaan, omdat het onze hele industrie de kans geeft om de markt te vergroten."