De stad Sienna wordt in detail weergegeven in Gran Turismo 5, waar er een racebaan is aangelegd en er gekleurde vlaggen op de gebouwen rondom het parkoers hangen. De vlaggen staan voor een tweejaarlijks festival genaamd de Palio delle Contrade, die op een markt genaamd de Piazza del Campo wordt gehouden. Op dit festival wordt een paardenrace gehouden. Paarden en rijders hebben allen iconische kleuren van de zeventien stadsdelen op hun kleding. Dergelijke symboliek mag volgens de organisatie niet zonder toestemming van hen worden gebruikt, iets wat Sony dus wel heeft gedaan in Gran Turismo 5.

Verdere stappen

"Je mag niet zomaar beelden gebruiken van Palio delle Contrade, bijvoorbeeld de vlaggen, zonder toestemming", aldus Anna Carli van de organisatie. "Gezien de relevantie van de game en het gebrek aan voorgaande contact met onze partij, in combinatie met het specifieke gebruik van de vlaggen, zouden we dit niet goedkeuren." Omdat Gran Turismo 5 een racegame is zonder enige relevantie tot het festival, vindt de organisatie het ongepast om de symbolen die ermee geassocieerd worden in de game te plaatsen. Carli heeft via haar advocaten laten weten dat de gekleurde vlaggen uit de game moeten en dreigt verdere stappen te ondernemen als dit niet gedaan wordt.

Gran Turismo 5 verschijnt op 3 november voor de PlayStation 3. Sony maakte de releasedatum van de langverwachte racegame bekend tijdens zijn persconferentie op de GamesCom.