Itagaki: 'Aerosmith en Armageddon redden mijn leven' | Gamer.nl

Itagaki: 'Aerosmith en Armageddon redden mijn leven' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Itagaki keek Armageddon herhaaldelijk met zijn dochter in de tijd dat hij depre ief was, en putte kracht uit de film en het daarin gebruikte nummer I Don't Want to Mi A Thing van Aerosmith. "Mensen kunnen zeggen wat ze willen: Aerosmith en Armageddon hebben mijn leven gered, en mijn bedrijf, mijn vrienden en mijn familie." 

Itagaki was depre ief toen hij werkzaam was bij ontwikkelaar en uitgever Tecmo, specifiek de periode nadat het bedrijf Dead or Alive 2 voor de PlayStation 2 uitbracht. De game zou een lanceringstitel worden voor de console, maar was niet op tijd af, omdat het team van Itagaki maar 2,5 maand had om de game over te zetten. Desondanks werd het spel door Tecmo in productie genomen, zonder weet of toestemming van Itagaki, waarna hij naar eigen zeggen zijn plezier in het maken van games verloor.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou