Mario is op het moment gehuld in grootste game-mysteries. Gaat hij op SpaceWorld geshowed worden? Wordt hij daar speelbaar?

Pas geleden legde Nintendo de domeinnamen Mariosunshine.com en 100marios.com vast, waarmee iedereen dacht dat Mario Sunshine de opvolger zou worden van de Nintendo64 game Super Mario 64, een platformer dus. Het Engelse N64 Magazine heeft een interessante theorie die aangeeft dat Mario Sunshine een RPG is, en ook niet eens van Nintendo, maar van third-party Camelot. Camelot heeft al ervaring met Mario door de twee uitstekende Nintendo64 titels Mario Golf en Mario Tennis. En waarom dan Camelot? Omdat dat het bedrijf is dat met de GBA game Golden Sun op de proppen komt.

Dit klinkt misschien als een slappe theorie, maar N64 Magazine heeft in het verleden al vaker bewezen dat ze vaak flink informatie lekken, en het feit dat het een 'officieel' Nintendo blad is die met deze info komt zegt ook wat.N64 Magazine denkt het antwoord te hebben: Mario Sunshine is het RPG waar Camelot mee bezig is voor de GameCube, in de stijl van Super Mario RPG van Square en Paper Mario van Intelligent System. Het is dus níet de echte 3D Mario waar we allemaal op zitten te wachten, al houdt het tijdschrift stug vol dat deze 3D Mario gewoon bij de lancering zal verschijnen.

Ook speculeert N64 Magazine nog even flink over de mysterieuze titel Marionette… zou dit niet gewoon het zusje van Mario zijn?Dan blijft nog over: 100 Mario's, een SpaceWorld 2000 demo die liet zien wat de Gamecube allemaal wel niet kan. Dat wordt dan toch niet de nieuwe platformer?

De antwoorden op deze vragen zullen vermoedelijk beantwoord worden op SpaceWorld dit jaar, dat 23 augustus in Japan zal plaatsvinden.