Op de website van Irrational Games is een aankondiging verschenen waarin men een oproep doet voor nieuw personeel. Tussen neus en lippen door vermeldt het bedrijf dat het werkt aan een nieuw deel in een zeer geliefde gamereeks voor de PC. Gamers zouden helemaal gek worden als ze wisten wat het zou zijn. Maar wat is het?

Eén ding is in ieder geval zeker: omdat Irrational Games tegenwoordig eigendom is van 2k Games, zal het ook een spel uit het portfolio van 2k Games of Take 2 Interactive zijn. Hiermee zijn vervolgen op eerdere games van Irrational zoals Tribes: Vengeance en SWAT 4 uitgesloten. Ook vinden we een vervolg op System Shock, gezien de komst van BioShock, niet aannemelijk.

Maar wat kan het dan wel zijn? Eén van de opties is het vervolg op Mafia, dat door de kwakkelende toestand van Illusion Softworks mogelijk bij Irrational is ondergebracht. Het nieuwe deel in de Max Payne-reeks zou ook kunnen, maar dit spel behoort eigenlijk toe aan de Rockstar-familie. Een andere optie is de tactische Tweede Wereldoorlog-reeks Hidden & Dangerous. Of zien we misschien nog iets anders over het hoofd? We zullen het snel genoeg te weten komen!