IOC-voorzitter vindt e-sports niet passen bij Olympische Spelen | Gamer.nl

IOC-voorzitter vindt e-sports niet passen bij Olympische Spelen | Gamer.nl

De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, Thomas Bach, heeft duidelijk gemaakt dat e-sports met geweldadige games niet geschikt zijn voor de Olympische Spelen. Dit maakt Bach bekend in een gesprek met de Associated Press bij de 2018 Asian Games.

Bach zegt dat er zich een cruciale barrière bevindt die het voor games onmogelijk maakt om op dit punt geaccepteerd te worden in het grote evenement. "We kunnen geen game in het Olympisch programma hebben die geweld of discriminatie verheerlijkt. Het gaat tegen de Olympische waarden in en kan daarom niet geaccepteerd worden."

Wanneer Bach gevraagd wordt over zijn Olympisch verleden als winnaar in schermen in 1976 benadrukt hij het verschil tu en zwaardvechten en geweld in games. "Uiteraard heeft elke vechtsport zijn verleden met echte gevechten tu en mensen, maar sport is de beschaafde uitdrukking van deze gevechten. Wanneer je het hebt over videogames waar je mensen moet vermoorden, dan kan dat niet op één lijn gebracht worden met de Olympische waarden."

Thomas Bach

Bach maakte dit punt al een keer eerder duidelijk, maar er blijkt nog steeds vraag te zijn naar het erkennen van e-sports als een Olympische sport. Vorig jaar werd bekend dat in 2022 e-sports op de Olympische Spelen aanwezig zullen zijn. Echter lijkt er op dit moment grote twijfel te zijn of dit nog gaat gebeuren.

In de afgelopen tijd hebben e-sports-games met geweld veel populariteit gekregen, zoals League of Legends, Dota 2 en Overwatch. Toch zijn er ook games zonder geweld aan het groeien zoals Rocket League, PES en FIFA.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou