Nieuws
hitman 3

IO Interactive werkt voorlopig niet aan nieuwe Hitman-game

Het aangekondigde 'Project 007' heeft prioriteit

Geschreven door Michel Musters op
Ontwikkelaar IO Interactive heeft laten weten voorlopig niet een nieuwe Hitman-game af te maken; de studio richt zich nu op diens aankomende James Bond-game.

In een interview met Eurogamer meldt Christian Elverdam, de mede-eigenaar en chief creative officer van ontwikkelaar IO Interactive, het volgende: "(De ontwikkeling van) een grote, nieuwe Hitman-game ligt op dit moment min of meer stil. Het bouwen van een andere fantasie rondom een geheim agent vergt veel tijd."

Daarmee refereert Elverdam naar Project 007. Eind 2020 werd bekendgemaakt dat IO Interactive aan dat spel werkt. De game moet een uniek "James Bond-oorsprongsverhaal" bieden. Spelers stappen in de schoenen van een beginnende Bond en moeten gedurende het verhaal zijn 00-status verdienen.

Fans hoeven echter niet bang te zijn dat de Hitman-reeks nooit terugkeert: "Natuurlijk keren we terug naar onze geliefde Agent 47. Hij is nog altijd het hart van dit bedrijf."

Eerder dit jaar werd Hitman 3 omgevormd tot Hitman: World of Assassination, waar nu ook de content van Hitman 1 en 2 in zit. Afgelopen januari kwam de Freelancer-modus voor het spel uit, waarmee er roguelike elementen aan de game werden toegevoegd. Volgens Elverdam kunnen spelers in de toekomst meer content voor World of Assassination verwachten: "We hebben zo'n geweldig platform waarin we kunnen experimenteren met wat er mogelijk is en wat mensen verwachten van de formule."

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste gameplaybeelden van Hyper Light Breaker uitgebracht Release van Tron: Identity staat gepland voor 11 april
0

Reacties op: IO Interactive werkt voorlopig niet aan nieuwe Hitman-game

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.