IO Interactive werkt voorlopig niet aan nieuwe Hitman-game

IO Interactive werkt voorlopig niet aan nieuwe Hitman-game

Ontwikkelaar IO Interactive heeft laten weten voorlopig niet een nieuwe Hitman-game af te maken; de studio richt zich nu op diens aankomende James Bond-game.

In een interview met Eurogamer meldt Christian Elverdam, de mede-eigenaar en chief creative officer van ontwikkelaar IO Interactive, het volgende: "(De ontwikkeling van) een grote, nieuwe Hitman-game ligt op dit moment min of meer stil. Het bouwen van een andere fantasie rondom een geheim agent vergt veel tijd."

Daarmee refereert Elverdam naar Project 007. Eind 2020 werd bekendgemaakt dat IO Interactive aan dat spel werkt. De game moet een uniek "James Bond-oorsprongsverhaal" bieden. Spelers stappen in de schoenen van een beginnende Bond en moeten gedurende het verhaal zijn 00-status verdienen.

Fans hoeven echter niet bang te zijn dat de Hitman-reeks nooit terugkeert: "Natuurlijk keren we terug naar onze geliefde Agent 47. Hij is nog altijd het hart van dit bedrijf."

Eerder dit jaar werd Hitman 3 omgevormd tot Hitman: World of Assassination, waar nu ook de content van Hitman 1 en 2 in zit. Afgelopen januari kwam de Freelancer-modus voor het spel uit, waarmee er roguelike elementen aan de game werden toegevoegd. Volgens Elverdam kunnen spelers in de toekomst meer content voor World of Assassination verwachten: "We hebben zo'n geweldig platform waarin we kunnen experimenteren met wat er mogelijk is en wat mensen verwachten van de formule."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou