De Jaarbeurs Utrecht staat deze twee dagen in het teken van games, comics, films, stripboeken, boeken in het Young Adult-genre, cosplay, sciencefiction, fantasy en cartoons. Tijdens de beurs is het mogelijk om bekende acteurs, tekenaars en cosplayers te ontmoeten. In een bioscoop zijn de nieuwste films te zien en er is ook memorabilia te bewonderen zoals de Batmobile uit 1966 en de DeLorean uit Back to the Future.

Gamer.nl en Dutch Game Garden

Gamer.nl werkt samen met Dutch Game Garden om bezoekers een selectie te bieden van opkomend talent in de Nederlandse game-ontwikkeling. Hier wordt podium gegeven aan onze lokale helden, gezien het in het internationale speelveld niet gemakkelijk is voor een kleine speler om zichzelf op de kaart te zetten.

De missie van Dutch Game Garden luidt dan ook het creeëren van werkgelegenheid en welvaart door de Nederlandse gamesindustrie aan te jagen. Dit doen zij door jonge ondernemers podium te bieden en te begeleiden, door middel van kennis en expertise van mentoren, en door betaalbare en flexibele bedrijfshuisvesting te bieden aan Nederlandse gamebedrjiven.

Games van Nederlandse ontwikkelaars

Er zijn diverse games van Nederlandse ontwikkelaars speelbaar op de Gamer.nl-stand in samenwerking met Dutch Game Garden: Action Henk, Roche Fusion, Dimension Drive, Lethal League, Tic-Toc-Tower, Interstellar Rift en Herald.

Action Henk is ontwikkeld door RageSquid en is een spreedrunning platformer. Roche Fusion, van Amulware, is een shoot 'em up met klassieke gameplay en willekeurig gegenereerde levels. Dimension Drive, van ontwikkelaar 2Awesome Studio, is tevens een shoot 'em up, met dual-screen en een teleportatie-functie. Lethal League, van Team Reptile, is een multiplayer fighting game die vergelijkbaar is met Nidhogg.

Tic-Toc-Tower, ontwikkeld door Sneaky Mammoth, is een platformer in een kasteel waarvan de plattegrond constant verandert, vergelijkbaar met Rogue Legacy. Interstellar Rift is een spacesim, ontwikkeld door Split Polygon, waarbij spelers zelf een schip kunnen bouwen en daarin rond kunnen lopen, en met vrienden de ruimte in gaan om te ontdekken en overleven. Herald, van maker Wispfire, is een interactieve 'period' drame voor pc, geïnspireerd op de 19e eeuwse geschiedenis.

Ook is ontwikkelaar Twirlbound aanwezig.

Uitgevers Nintendo, Activision

Nintendo is aanwezig met een eigen stand. Hier kunnen bezoekers diverse recente Nintendo-games spelen, waaronder Monster Hunter 4 Ultimate, Super Smash Bros. Wii U en The Legend of Zelda: Majora's Mask.

Activision is aanwezig met de Call of Duty-bus, waar Call of Duty: Advanced Warfare speelbaar is.

InsideGamer, Power Unlimited en Magix Buttons

Zusterbwesite InsideGamer is aanwezig met een stand en met het televisieprogramma InsideGamerTV. Hiervoor kunnen bezoekers achter de InsideGamer-desk zitten en een eigen videoreview opnemen. Daarnaast houden zij op zaterdag een gamecosplaywedstrijd, gesponsord door Borderlands: The Handsome Collection en waarbij de eerste prijs een exclusieve Claptrap-in-a-Box editie is.

Zusterwebsite PowerUnlimited en werkt samen met Magix Buttons om diverse comic games speelbaar te maken, waaronder: Batman, X-Men en Spiderman. Zij tonen tevens een consolemuur, waar diverse consoles te zien zijn uit 30 jaar gamegeschiedenis, waaronder de Mega Drive, SNES en Dreamcast.

 

Hopelijk zien we jullie daar.