Nieuws
The King of Fighters 15

'Investering Saoedi-Arabië in SNK heeft geen invloed op inhoud games'

Transgender personages kunnen in hun games blijven voorkomen

Geschreven door Michel Musters op
De investering van het Public Investment Fund van Saoedi-Arabië in Japanse ontwikkelaar SNK moet geen invloed hebben op de inhoud van diens games.

Dat heeft producent Yasuyuki Oda laten weten aan VGC. "We richten ons simpelweg op het ontwikkelen van games. We zijn geen politiek bedrijf, dus het heeft geen invloed op ons. Het geeft geen - géén - invloed op onze creatieve output. We hebben volledige vrijheid over wat we willen maken."

Saoedi-Arabië kocht eerder dit jaar 96 procent van alle SNK-aandelen op. Het land investeert via het Public Investment Fund in een grote verscheidenheid aan bedrijven, waaronder binnen de game-industrie. Eerder investeerde men al in Activision-Blizzard, Nintendo, EA, Take Two en Capcom. Op die manier probeert het land minder afhankelijk van olie te worden.

Oda gaf ook aan dat er allerlei soorten personages in hun games kunnen blijven verschijnen, waaronder transgender personages. "Als het een probleem was, zouden personages als Shermie niet in onze games zitten."

SNK is bekend van franchises als The King of Fighters, Fatal Fury en Metal Slug.

Dit artikel delen:

Lees meer

Back 2 School-gids: tips voor hardware en accessoires Assassin’s Creed-games wereldwijd meer dan 200 miljoen keer verkocht
0

Reacties op: 'Investering Saoedi-Arabië in SNK heeft geen invloed op inhoud games'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.