Investeerdersgroep boos over fikse bonus van Activision-CEO Bobby Kotick

Investeerdersgroep boos over fikse bonus van Activision-CEO Bobby Kotick

CtW Investment Group heeft een statement naar buiten gebracht waarin het kritiek uit op een bonus van zo'n 200 miljoen dollar die Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick ontvangt.

Volgens de investeerdersgroep, die bestaat om topmensen verantwoordelijk te houden voor wat ze beschrijven als onverantwoordelijk en onethisch gedrag op de werkvloer, ontvangt Kotick dit bedrag vanwege een loophole in het systeem. 

Dankzij een provisie in zijn contract maakt Kotick gebruik van de 'Shareholder Value Creation Incentive', wat betekent dat hij de volledige vermogenswaarde van de afgelopen jaren uitbetaald krijgt, ongeacht of hij alle door het bedrijf gestelde mijlpalen heeft bereikt. Kotick ontvangt daardoor ongeveer 200 miljoen dollar, een bedrag dat is opgespaard sinds 2017. Daarbij moet wel gezegd worden dat de prijs van aandelen in Activision sinds december 2019 met 66 procent is gestegen.

In een statement van CtW Investment Group laat de organisatie weten dit niet op prijs te stellen. "Hoewel het ietwat prijzenswaardig is dat de waarde van aandelen omhoog is gegaan, praat deze prestatie de substantiële betaling aan de CEO niet goed. Er zijn veel factoren die zorgen voor een stijging in de waarde van aandelen die mogelijk niet direct verbonden zijn aan Koticks leiderschap. Zo zijn videogames een van de weinige entertainmentopties beschikbaar tijdens de coronapandemie."

Gedurende het afgelopen jaar heeft het CtW meerdere malen kritiek geuit op de betalingen aan Kotick en Electronic Arts-CEO Andrew Wilson. Beide heren zijn in het verleden als twee van de meest overbetaalde CEO's uit de Verenigde Staten bestempeld.

Hoewel niet direct gerelateerd, werd gisteren via Bloomberg bekendgemaakt dat Blizzard ongeveer honderdnegentig werknemers heeft ontslagen. Vijftig van de werknemers werkten op afdelingen gerelateerd aan e-sports en andere evenementen.

Bobby Kotick

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

1 man 200 miljoen toekennen OF 190 man ontslaan in een corona crisis. de wereld is moraal kapot

0
test

@ali3n8tor Ja dit is echt extreem bizar. Zelfde truukje flikte ze vorig jaar (of 2 jaar terug?) bedrijf maakte meer winst dan ooit, en trapte honderden (of zelfs duizenden?) mensen de laan uit.

0
test

@WvA Ja het is te appart voor woorden maar ook weer niet. Deze man heeft misschien niet alle doelen behaald maar aandelen zijn wel omhoog en als de tak waar 190 man geen geld verdient of kost of niet genoeg dan stoppen ze zo de afdeling. Heb het ook op me eigen werk gezien en daar was de rede ze waren neit nummer 1 en verdiende neit goed genoeg dus stopte ze er mee en werd ook vele mensen ontslagen of als kon over geplaast.

0
test

@ali3n8tor Nouja, het is gewoon zakelijk. Als die 190 man niet meer nodig zijn door oa samenvoegen van afdelingen/automatisering, dan is het onzin als een bedrijf deze nog aanhoudt. En 200 miljoen bonus, tja, ik zou het ook graag hebben, maar dat heeft Kotick dus gewoon goed in zijn contract vastgelegd en kun je hem dus niet aanrekenen dat hij slim is geweest, de investeerders hadden toendertijd hier dan bezwaar tegen hebben moeten maken. Het is vervelend voor die 190 werknemers, maar dat staat los van deze bonus. Als die 190 mensen ontslagen worden om die bonus te kunnen bekostigen, DAN is het mogelijk een ander verhaal.

0
test

@SuperDre Bobby Kotick Net Worth: $7 Billion Wat zou hij anders kunnen doen met die 200 miljoen? die 190 mensen steunen in deze covid crisis, de mensen die zijn bedrijf groot houden en het harde werk doen? kijken wat er wel mogelijk is? Natuurlijk kun je op papier zetten dat het allemaal mag. ik vind het moraal verwerpelijk.

0
test

Iedereen zeurt erover, maar alle moraal ridders die dit verwerpelijk vinden hadden het bedrag ook gewoon geint als ze op zijn plek hadden gezeten.

0

Aanbevolen voor jou