Investeerders stoppen 1 miljard dollar in Epic Games

Investeerders stoppen 1 miljard dollar in Epic Games

Diverse investeerders, waaronder Sony, hebben in totaal 1 miljard dollar in Epic Games geïnvesteerd.

Door deze investeringsronde wordt het bedrijf nu gewaardeerd op 28,7 miljard dollar. De investeringen worden gebruikt om toekomstige groei te bewerkstelligen.

Onder de investeerders valt Sony Group Corporation, dat 200 miljoen dollar zou hebben geïnvesteerd. Vorig jaar investeerde Sony ook al 250 miljoen dollar in Epic Games. De twee bedrijven werken samen aan de Unreal Engine 5. Onder de andere investeerders vallen onder andere Baillie Gifford, GIG en Appaloosa.

Naast de populaire Unreal Engine, staat Epic Games ook bekend om de Epic Games Store - een concurrent van Steam - en de populaire battle royale-game Fortnite. Hoewel de meeste ondernemingen van het bedrijf winstgevend lijken te zijn, bleek onlangs wel dat Epic met diens Games Store elk jaar enkele honderden miljoenen dollars aan verlies draait.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Oh maar een paar honderd

0
test

@KLUUT hahaha ik las het ook en dacht.. ooh dat valt reuze mee!

0
test

@KLUUT Groot verlies... elke dollar is er één teveel voor een miljarden bedrijf hahaha.

0
test

@KLUUT Foutje bedankt :P

0

@KLUUT als de epic game store elk jaar een procent of 2 van de markt af kan snoepen dan wordt het vanzelf winstgevend wanneer je de grootste bent. Dit soort roofkapitalisme waar je eerst jaren verlies maakt, maar wel de concurrentie uitschakelt zie je op meerdere plekken in de economie terug. Een miljard klinkt veel. Maar sommige investeerders kunnen op een dag een veelvoud winnen of verliezen. Volgens mij pakte Elon Musk een keer 13 miljard winst op 1 dag toen zijn aandelen stegen. Deze mensen investeren met bedragen waar jij wakker van zou liggen.of überhaupt nooit in je leven te zien zult krijgen. Maar deze figuren niet. De gaming industrie is een grote markt.

0

@rohirrimdwarf Als iemand 13 miljard in waarde stijgt is het niet ineens alsof diegene ook 13 miljard meer geld heeft om uit te geven. Die waardes zijn schattingen van omvang van een portefuille. Voor Musk telt net zo goed als voor mij dat zolang die bedragen niet liquide (=vrij letterlijk 'cash money') zijn, je uiteindelijk dat geld niet echt hebt. Het verschil zit hem erin dat ALS Musk zijn volledige portefuille van de hand doet, er niemand is die die bedragen kan betalen. Musk hééft die miljarden niet.

0
test

Grappig is dat sony dus investeerd in epic en phil el ideen had voor zijn studios om met idtech te werken zoals the coalition die echt alles uit unreal haalt.

0

Aanbevolen voor jou