In een interview met één van de makers van de aankomende PSP racer WipEout Pulse is weer wat nieuwe info naar buiten gekomen.

Zo zal de game op het gebied van kern-gameplay niet veranderen van zijn voorganger Pure. Toch zijn de controls wederom verbeterd en is ook de balans tussen de schepen beter geworden.

Ook heeft de speler in Pulse de keuze uit alternatieve routes, genaamd de Black Run en de White Run. De namen zeggen al dat beide zullen verschillen in moeilijkheid.

De nieuwste WipEout voor de PSP zal eindelijk ook een goede carrière mode kennen met een degelijke progressie. In tegenstelling tot het simpelweg unlocken van alle tracks en voertuigen door eerste te eindigen op deze tracks, zal in toernooien meegedaan moeten worden waarin in gametype, het soort schip en de moeilijkheid gevarieerd wordt.

Een custom grid editor staat ook in de planning. Deze stelt je in staat zelf de volgorde vast te stellen van een aantal races, inclusief extra variabelen.

Als een van de weinige PSP games zal Pulse ook custom soundtracks ondersteunen met mp3's die op de memorystick staan. Een dynamische HUD en de mogelijkheid om in-game foto's te maken zijn ook aanwezig.

Meer info over andere opties en over de eerder aangekondigde 'Mag-Strips' in Pulse kun je in het interview lezen dat hier is te vinden.