De laatste tijd valt het helaas wat tegen op het gebied van gameheroines. Zo heeft Lara tijdelijk haar rugtas aan de kapstok gehangen en is ook de knappe Rynn uit Drakan voor een tijdje uit het zicht geweest.

Beide babes zijn echter weer terug in een eigen vervolg. Voor Drakan is dat de tweede game die de titel 'The Ancients' Gates' heeft gekregen, een naam die op het eerste gezicht niet al te inspirerend over komt, al blijkt het verhaal erg in orde te zijn.

De huisluizen van The Armchair Empire hadden in ieder geval nog een interview met Alan Patmore, de grote baas van Surreal Software over deze nieuwe game voor de Playstation 2.

Er is volgens de mannen in pak (m.a.w. de promotiemensen) weer een hoop verbeterd in dit spectaculaire spel.What have you done with Drakan: The Ancients' Gates that makes it better than the original? A ton of stuff! The control system was completely redesigned to take advantage of the PS2. There is a light role-playing game element that allows you to customize Rynn. We added an economy, which allows you to buy/sell and repair weapons, armor and spells. Overall, the game is much more robust than the original.

Er is niets lekkerder dan een warme draak tussen je dijen

Mocht je het hebben gezien met het wat saai aandoende interview dan kan je ook een blik werpen op de helaas wel erg onduidelijke officiele website van deze nieuwe Drakan.

De reviews over het spel zijn nog wat verdeeld.