In een interview met Edge hebben de ontwikelaars van de aankomende PS3 game MotorStorm een aantal nieuwe feitjes uit de doeken gedaan over de game. Zo zullen de Amerikaanse en Europese versie van de game online voice chat ondersteunen.

Momenteel heeft men de game lopen met 12 spelers tegelijk in een online race. Het doel was eerst 15, maar dit was niet mogelijk. Men hoopt uiteindelijk toch 16 spelers online tegen elkaar te laten racen.

Ook belooft men dingen te verbeteren ten opzichte van de Japanse versie. Natuurlijk is de aanwezigheid van een online mode de grootste verbetering, maar ook vele "under the hood" aanpassingen zullen worden gedaan. Het zal zelfs per land verschillen welke arm-gebaren de coureurs maken.

Een splitscreen mode zal overigens niet aanwezig zijn in de game. Dit komt door de moeilijkheden die men ondervind om de HD spelwereld twee keer te moeten renderen op één scherm. Volgens de mannen  van Evolution is er altijd de mogelijkheid dat deze optie alsnog wordt geïmplementeerd, zolang de vraag ernaar maar groot genoeg is. Het voordeel van een internet verbinding en een harde schijf is immers de mogelijkheid om telkens nieuwe features toe te voegen aan de game.

Dit gegeven komt overigens vaker naar voren in het interview. Veel nieuwe dingen zullen in de loop van de tijd online worden aangeboden voor MotorStorm. En als er vraag naar is, zullen de makers serieus kijken naar nieuwe toevoegingen voor de game.

Meer van het interview is hier te lezen.