In 2004 verkreeg Interplay, dat al eerder Fallout 1 en 2 uitbracht, de rechten om in de toekomst een MMO te maken die gebaseerd is op het Fallout-universum. Rechten waar uiteraard ook enkele voorwaarden aan zijn verbonden. Zo moest Interplay vóór 4 april 2009 zijn begonnen aan een volwaardig project en ook voldoende financiële middelen bedongen hebben. Volgens Bethesda heeft Interplay echter niet aan deze voorwaarden voldaan.

Jaarverslag

In het jaarverslag staat te lezen dat Bethesda Interplay heeft laten weten dat de overeenkomst tussen beiden bedrijven wat betreft de Fallout MMO-game, zoals die is aangegaan op 4 april 2007, wordt beëindigd. Interplay zou namelijk geen volwaardig project zijn gestart om een Fallout MMO te creëren. Bovendien heeft Interplay niet genoeg financiële middelen bij elkaar vergaard om het project te ondersteunen.

Project V13

Interplay weerlegt de beschuldigingen door te zeggen dat ze wel degelijk bezig zijn aan een Fallout MMO. Volgens de laatste berichten heeft Interplay de Bulgaarse ontwikkelstudio Masthead Studios betrokken bij de ontwikkeling van Project V13. Een project dat hoogstwaarschijnlijk duidt op een Fallout-game (Vault 13 is namelijk een bekende schuilkelder in het Fallout-universum). Bovendien is Masthead op dit moment al bezig met een MMO genaamd Earthrise.