Het lijkt nog een kwestie van weken te zijn totdat Interplay, ooit een van de grootste uitgevers van PC games, kopje onder zal gaan. Men heeft te kampen met torenhoge schulden, slecht management en een bedroevend toekomstperspectief met het indrukwekkende aantal van 0 games op haar 'Coming Soon' pagina.

Een ander probleem waar Interplay mee te kampen heeft, is de Dungeons & Dragons licentie die garant stond voor de grootste succesen van deze uitgever. Deze licentie is namelijk bij uitgever Atari beland en Interplay heeft alle rechten van de hand gedaan. Wel zou men de rechten op de Dark Alliance merknaam behouden en ook zou men de rechten van de reeds uitgebrachte Dungeons & Dragons games behouden.

Opvallend is dat de Interplay website plotseling geen enkele verwijzing naar een Dungeons & Dragons spel meer bevat. Baldur's Gate, Icewind Dale en Planescape Torment zijn op de officiële website in geen velden en wegen meer te bekennen. Nog opvallender is de afwezigheid van het recent uitgebrachte Baldur's Gate: Dark Alliance. Allemaal games waar Interplay de rechten op zou behouden; het lijkt er dus op dat men deze alsnog kwijt geraakt is.

De Interplay website geeft nu een droevige aanblik, met Fallout: The Brotherhood of Steel als enige recente release, gevolgd door het geflopte Lionheart dat alweer in augustus vorig jaar op de markt kwam. Van de glorieuze uitgever die ons ooit Descent, Earthworm Jim, MDK, Stonekeep, Kingpin, Freespace, Wasteland, Out of this World en Lost Vikings bracht, lijkt zo goed als niets meer overgebleven.