Het definitieve einde van de ooit zo succesvolle uitgever Interplay is bijna in zicht. Zo berichtten we enkele dagen terug dat de staat Californië het bedrijf gesloten had nadat men de werknemers niet meer kon betalen. Dit volgde op het nieuws dat men het pand waarin de uitgever zich vestigde vanwege achterstallige betaling van de huur, had moeten verlaten.

Ondanks deze tegenslagen zag Herve Caen, de CEO van Interplay, nog steeds hoop in het bedrijf. Er is echter wederom iets te melden dat wijst op een naderende, definitieve ondergang van de uitgever. Het Franse Titus, dat de grootste aandeelhouder in het bedrijf is, heeft de Parijse beurs namelijk verzocht om de aandelen van het bedrijf tijdelijk vast te zetten, wat inhoudt dat ze voor een bepaalde periode niet verhandeld mogen worden. Men wil namelijk binnenkort met een officiële statement naar buiten komen, zodat de onduidelijkheid onder aandeelhouders niet tot overdreven koersdaling leidt.

Waarschijnlijk zullen we dus binnen afzienbare tijd horen wat men met Interplay van plan is en of de verschillende onderdelen van het bedrijf in de verkoop gaan. Het zou voor ons gamers alleen maar een goede zaak zijn, wanneer dat laatste zou gebeuren.