Internetvriendin redt Britse gamer na epileptische aanval

Internetvriendin redt Britse gamer na epileptische aanval

Een Amerikaanse gamer genaamd Dia Lathora heeft misschien wel het leven gered van een Britse tiener die een epileptische aanval kreeg tijdens het online gamen.

De Britse tiener, genaamd Aidan Jackson, was aan het gamen toen hij plots een aanval kreeg. Gelukkig speelde Aidan online met zijn vriendin Dia Lathora. De vrouw kreeg tot haar verbazing geen reacties meer van de Brit en hoorde alarmerende geluiden door haar headset heen komen. De vrouw had snel door dat het niet goed was en besloot de lokale politie te bellen.

"Toen ik realiseerde dat ik geen reactie meer kreeg, heb ik direct het alarmnummer van Europa opgezocht", verklaart Lathora.

Lathona kon het alarmnummer echter niet vinden en besloot dus een ander nummer te bellen om de locatie en het adres van Jackson te delen. Door het snelle handelen van de lokale politie en de Amerikaanse vrouw waren de eerstenhulpverleners op tijd om de jongen te helpen.

De ouders van Jackson hadden in eerste instantie niets door en hadden dan ook geen idee waarom de politie aan de deur stond. De politie rapporteerde dat ze op een melding zijn afgekomen die dit adres betreft. Dit kwam als een verrassing voor de ouders van de getroffen jongen, aangezien zij de politie niet hadden gebeld. De politie verklaarde vervolgens dat het ontvangen telefoontje uit Amerika afkomstig was.

Jackson werd met hoge spoed naar het ziekenhuis gebracht en is daar onderzocht. De jongen is inmiddels weer thuis en verkeert in een stabiele situatie. Zowel Jackson als zijn ouders zijn de internetvriendin enorm dankbaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Goed dat men hier wel op heeft gehandeld ipv als prankcall.

0
test

@HunterSeeker Inderdaad. Ik vraag me af of onze Nederlandse dienders met een vergelijkbaar geval in het buitenland zo accuraat zouden handelen. Ik sta in m'n recht om dat te bekritiseren, ik ben niet al te lang geleden waardeloos geholpen met een flink serieuze kwestie..

0
test

@clandestine666 Ik zou niet weten waarom niet.

0

@clandestine666 volgens mij zijn ze ook in Nederland, gewoon verplicht om op zo'n soort melding af te gaan, ook al zou het uiteindelijk toch om een Prank Call blijken te gaan. Politie is misschien weer wat anders, maar een ambulance moet volgens mij hoe dan ook gaan.

0
test

Hulde voor de vrouw in kwestie maar ook voor de hulpdiensten.

0

Aanbevolen voor jou