Nieuws

Internetarchief voegt games en software van eerste Mac toe

Met o.a. Dark Castle en Space Invaders

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Het Internet Archive, vooral bekend als de plek waarop oude versies van websites bekeken kunnen worden, heeft een selectie aan oude spellen en programma's voor de eerste Apple Macintosh toegevoegd.

Dat meldt de organisatie op zijn website. Het gaat om software uit de jaren 1984, toen de eerste Macintosh op de markt verscheen, tot 1989. Alle programma's zijn te gebruiken zoals ze destijds functioneerden.

Onder meer de spellen Dark Castle, Space Invaders en Lode Runner zijn beschikbaar, naast verschillende versies van het MacOS-besturingssysteem en applicaties als MacPaint en MacWrite.

De Apple Macintosh was een van de eerste computers die een grafische interface en een muisbesturing bood. Gebruikers hoefden hierdoor niet langer zelf regels code te typen om de computer te besturen, in plaats daarvan konden zij met de muis enkele standaard programma's zoals MacWrite openen en binnen deze software commando's uitvoeren met een muisklik of het toetsenbord.

De collectie van Macintosh-software op het Internet Archive bevat vooralsnog 45 programma's. Vermoedelijk worden er in een later stadium nog meer applicaties toegevoegd, de organisatie spreekt over de eerste lichting.

Door NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

VPRO Tegenlicht-documentaire over Horizon Zero Dawn nu te bekijken Genoeg te vechten in Ultra Street Fighter 2: The Final Challengers
0

Reacties op: Internetarchief voegt games en software van eerste Mac toe

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.