Internet vereist op Xbox voor disc-versie Control Ultimate Edition

Internet vereist op Xbox voor disc-versie Control Ultimate Edition

Xbox-spelers die de nieuwe Ultimate Edition van Control fysiek kopen, moeten minsten eenmaal verbinding maken met het internet om de singleplayer-game te spelen. Op PlayStation bestaat deze verplichting opvallend genoeg niet.

Het probleem werd voor het eerst opgemerkt door DoesItPlay op Twitter. Volgens de gametesters achter dit account kunnen spelers offline de eerste lift bereiken in het spel, maar worden ze daarna gevraagd om een update te downloaden.

Uitgever 505 Games heeft op zijn eigen website inmiddels gereageerd en bevestigt dat een update verplicht is voor spelers met een disc-versie van de game op Xbox One. "Control Ultimate Edition, inclusief de nieuwste uitbreidingen, is meer dan 50 GB, dus lukte het niet om alles op een Xbox-disc te krijgen. We hebben 'intelligent delivery' van Xbox gebruikt om wat content op de disc aan te bieden, en de rest via download."

Ook bevestigt de uitgever dat deze beperking niet geldt op PlayStation 4. "Daar is dit niet het geval, omdat Control Ultimate Edition op een enkele disc past door compressie en andere variabelen." 505 Games zegt dat spelers slechts eenmaal online hoeven te zijn om de update te spelen, daarna kan er offline gespeeld worden.

De vereiste is opmerkelijk. Hoewel natuurlijk vaker updates en patches worden aangeboden voor fysieke spellen, komt het niet vaak voor dat een game die op een disc wordt gekocht onspeelbaar is zonder deze patches of updates te downloaden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

je begint je hardop af te vragen hoe graag ze de game wel NIET willen verkopen...

0

@ali3n8tor ja ze doen goed hun best om de player base weg te jagen. En het lukt ze wel wou die game altijd nog een keer kopen een stuk gespeeld via PlayStation now maar laat ze nu maar mooi de RamBam krijgen.

0
test

@ali3n8tor Nouja deze versie proberen ze aan iedereen te verkopen, ook de mensen die de game en de uitbreidingen al hebben. Ik had hem graag gespeeld op m'n Series X, maar ik ga toch echt niet nog eens geld neerleggen voor een game die ik al heb.

0
test

@ali3n8tor Ik denk dat 99,9% zich daar echt niet druk over maakt..

0
test

Is dit een heel groot probleem? Of ben ik de enige die het niet ziet.. ?

0
test

@kleinekoosjer alleen als je geen internet hebt. Anders nee, is het geen groot probleem voor de meeste. Het zou hetzelfde zijn geweest als ze de game digital only hadden gemaakt. Maar ze maken de kop van het artikel ook weer zwaarder dan nodig, een verkeerde woordgrap door te stellen dat ze iets moeten control-eren (wat niet klopt) daarnaast erbij zeggen dat het voor PS4 “opvallend genoeg” niet nodig is terwijl in de tekst notabene de uitleg er over staat. Dan maak je van de spreekwoordelijke mug een olifant.

0
test

@kleinekoosjer Hier in Nederland denk ik niet echt. In bijvoorbeeld de US waar snel internet zeker geen gegeven is en vele providers ook nog eens met datacaps werken, wellicht wel.

0

@PhydomiR MS is net een partnerschap aangegaan met SpaceX om Azure dichterbij Starlink te krijgen. Laat Azure net de backbone van het Xbox netwerk zijn en Starlink rural US als primaire doelgroep (in de beginfase)

0

Aanbevolen voor jou