Intel: 'Chiptekort houdt nog jaren aan'

Intel: 'Chiptekort houdt nog jaren aan'

Volgens Intel-topman Pat Gelsinger gaat het huidige tekort aan chips nog jaren aanhouden.

Dat meldt hij in een interview met CBS News. "We hebben nog een paar jaar nodig om aan de stijgende vraag in de sector te voldoen", claimt hij. "Het duurt enkele maanden voordat de druk op het aanbod zelfs maar vermindert."

Gelsinger heeft het in dit geval specifiek over de autosector, waar Intel een belangrijke leverancier van chips is, maar het tekort aan halfgeleiders om chips mee te maken heerst ook in de game-industrie. Meerdere gamebedrijven hebben aangegeven in ieder geval te verwachten dat het tekort nog de rest van het jaar aanhoudt.

Vorig najaar bereikte het tekort aan chips een hoogtepunt met de lancering van nieuwe grafische kaarten en de PlayStation 5 en Xbox Series X en S, die chips van concurrent AMD gebruiken. Sindsdien zijn de kaarten en consoles slecht verkrijgbaar - zodra ze beschikbaar komen, zijn ze vaak binnen enkele minuten uitverkocht. De coronapandemie, waardoor mensen vaker thuis blijven en meer gadgets kopen, draagt daar voor een groot deel aan bij.

PlayStation 5
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik vraag me af hoe dat tekort ontstaat, als er niks meer te delven valt dan houd het toch op?

0
test

@HunterSeeker nou, afgelopen jaar hebben enkele grote problemen zich voorgedaan, waaronder tijdelijk lagere/geen productie ivm coronamaatregelen waardoor fabrieken moesten sluiten, in texas bv een grote Samsung fabriek bijna een hele maand dicht vanwege stroomproblemen door de extreme kou (inclusief in het begin zi'n 71.000 wavers naar de knoppe vanwege de stroomuitval), grote brand in een japanse chipfabriek, te weinig water in taiwan voor TMSC om de fabrieken op volle snelheid te laten draaien, EN de grotere vraag naar geavanceerde chips. Een nieuwe fabriek neerzetten kost enkele jaren, dus even extra bijbouwen gaat ook niet.

0
test

@SuperDre bedankt voor de info, dan is de situatie iig niet zo hopeloos als ik dacht.

0

@SuperDre Vergeet ook vooral het Chinese nieuwjaar niet die er ook voor zorgde dat er een maand lang nauwelijks iets werd gedaan in China

0
test

Inflatie komt eraan.

0

Aanbevolen voor jou