Instant Messenger in ontwikkeling voor de Wii? | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Volgens de laatste patentregistratiesgedaan door Nintendo lijkt het erop dat Nintendo druk bezig is met deontwikkling van een berichtenservice met integratie van een buddysysteem voor de Nintendo Wii.

Op de Amerikaanse patentenwebsite wordt het systeem als volgt beschreven: "Ame aging system includes a web server computer and at least two videogame systems. Each game system is configured to connect to the webserver computer via the Internet and to communicate status dataindicative of an activity engaged in by a user thereof. The web servercomputer generates a se ion file indicative of user status and thestatus of each of two or persons on a buddy list of the user."

Watbiedt deze instant me enger optie nu eigenlijk? De webpagina waarophet plan staat uitgelegd laat zien dat gebruikers een user profilekunnen aanmaken dat wordt opgeslagen op het geheugen van een netwerkserver. In de user profile kunnen zaken staan als naam, nickname,geslacht, leeftijd, stad, favoriete game, favo eten etc. In de userprofile kan de gebruiker een plaatje van zichzelf samenstellen maar ookkan er een foto geupload worden. Gebruikers van de user profile kunnenook hun high-scores noteren of andere doelen die bereikt zijn insingleplayer games.

De me enger service biedt gebruikers demogelijkheid om een "buddy list" samen te stellen met ze in contactwillen blijven. Spelers kunnen met hun buddies communiceren in privechat se ies. Deze chatse ies zijn op tekst gebaseerd maar het is ookmogelijk om via het internet via een spraakmogelijheid met elkaar tecommuniceren.

De manier waarop de instant me enger servicewerkt lijkt zich uit te strekken tot verder dan alleen de Wii. Zo wordter vermeld dat op alle game systemen een inputmogelijkheid zit. In hetgeval van de game console verschijnt er een on-screen keyboard. Vooreen andere implementatie (welke?) is er een apart keyboard dat aan degame console kan worden bevestigd. In weer een andere implementatiekunnen berichten via een microfoon via Voice Over IP gestuurd worden.

HoewelNintendo nog niets heeft bevestigd, lijkt het niet onwaarschijnlijk dater een instant me enger service op de Nintendo Wii komt gezien hetfeit dat de PS3 en Xbox 360 hier al volop mee bezig zijn. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou