Volgens de laatste patentregistraties gedaan door Nintendo lijkt het erop dat Nintendo druk bezig is met de ontwikkling van een berichtenservice met integratie van een buddy systeem voor de Nintendo Wii.

Op de Amerikaanse patentenwebsite wordt het systeem als volgt beschreven: "A messaging system includes a web server computer and at least two video game systems. Each game system is configured to connect to the web server computer via the Internet and to communicate status data indicative of an activity engaged in by a user thereof. The web server computer generates a session file indicative of user status and the status of each of two or persons on a buddy list of the user."

Wat biedt deze instant messenger optie nu eigenlijk? De webpagina waarop het plan staat uitgelegd laat zien dat gebruikers een user profile kunnen aanmaken dat wordt opgeslagen op het geheugen van een netwerk server. In de user profile kunnen zaken staan als naam, nickname, geslacht, leeftijd, stad, favoriete game, favo eten etc. In de user profile kan de gebruiker een plaatje van zichzelf samenstellen maar ook kan er een foto geupload worden. Gebruikers van de user profile kunnen ook hun high-scores noteren of andere doelen die bereikt zijn in singleplayer games.

De messenger service biedt gebruikers de mogelijkheid om een "buddy list" samen te stellen met ze in contact willen blijven. Spelers kunnen met hun buddies communiceren in prive chat sessies. Deze chatsessies zijn op tekst gebaseerd maar het is ook mogelijk om via het internet via een spraakmogelijheid met elkaar te communiceren.

De manier waarop de instant messenger service werkt lijkt zich uit te strekken tot verder dan alleen de Wii. Zo wordt er vermeld dat op alle game systemen een inputmogelijkheid zit. In het geval van de game console verschijnt er een on-screen keyboard. Voor een andere implementatie (welke?) is er een apart keyboard dat aan de game console kan worden bevestigd. In weer een andere implementatie kunnen berichten via een microfoon via Voice Over IP gestuurd worden.

Hoewel Nintendo nog niets heeft bevestigd, lijkt het niet onwaarschijnlijk dat er een instant messenger service op de Nintendo Wii komt gezien het feit dat de PS3 en Xbox 360 hier al volop mee bezig zijn.