Insomniac-spellen en Resident Evil Village ondersteunen nu VRR op PS5

Insomniac-spellen en Resident Evil Village ondersteunen nu VRR op PS5

Na Sony’s VRR-aankondiging hebben Insomniac Games en Capcom gelijk werk van ondersteuning voor deze Variable Refresh Rate gemaakt.

Insomniac Games laat weten dat al zijn PlayStation 5-spellen VRR-ondersteuning hebben gekregen. Het gaat om Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales en Ratchet & Clank: Rift Apart. Door de nieuwste patches voor die games te downloaden kunnen spelers gelijk gebruik maken van VRR, terwijl Sony eerder nog aangaf dat het enkele weken kon duren voordat spellen er gebruik van kunnen maken.

Insomniac zegt dat zijn games al stabiele framerates hebben, en dat de VRR-patch er daarom vooral op gericht is om de dynamische resoluties groter te maken. Spelers die een tv met 120 Hz bezitten en die optie aanzetten mét VRR krijgen een “variabele framerate zonder maximum”, die het framerate-doel van de gekozen beeldmodus (30 of 60fps) “met meer dan 50% kan overstijgen (afhankelijk van gameplay)”. Hier is een HDMI 2.1-kabel voor nodig.

Ook Capcom heeft een VRR-patch uitgerold, namelijk voor Resident Evil Village. De patchnote bestaat uit één regel: “Voegt Variable Refresh Rate toe aan de PS5-versie.”

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou