Nieuws
Ted Price

Insomniac Games hekelt Trump's immigratiebeleid in video

Roept kijkers op melding te maken bij lokale autoriteiten

Geschreven door Michel Musters op
Sunset Overdrive- en Ratchet and Clank-ontwikkelaar Insomniac Games levert kritiek op president Trump's immigratiebeleid in een video.
Eerder deze week zette de Amerikaanse president Donald Trump een immigratiebeleid in waarbij de inwoners van zeven moslimlanden voor nu de toegang tot de Verenigde Staten wordt ontzegd. Insomniac's CEO Ted Price staat in de video voor zijn werknemers en meldt dat het bedrijf "werknemers heeft van verscheidene afkomst en diverse religies".


"Bij Insomniac Games zijn we tegen Trump's immigratieban. Er is geen twijfel dat dit beleid schade aanricht aan ons bedrijf en veel van onze werknemers. Is dit de Amerikaanse manier? Is discrimineren gebaseerd op religie of afkomst Amerikaans? Absoluut niet. Dit is een bedroevende, discriminerende actie waarvan wij en velen in dit land denken dat het tegen de rechten van dit land ingaat. We zijn altijd een land van immigranten geweest."

Price vraagt in zijn speech aan kijkers of ze hun lokale politici kunnen contacteren om zich tegen het immigratiebeleid te uiten. Eerder deze week liet de Entertainment Software Association (ESA) ook al weten het niet eens met het beleid te zijn. VentureBeat plaatste een verzameling met quotes van ontwikkelaars die zich uitlaten over Trump's nieuwe beleid.

Dit artikel delen:

Lees meer

Fallout 4-update voegt PS4 Pro-support toe Tony Hawk werkt mogelijk aan nieuwe game zonder Activision
65

Reacties op: Insomniac Games hekelt Trump's immigratiebeleid in video

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • ebiker

  • 31 januari 2017 10:31
  Goh al dat gezeik van die 'kijk mij eens' Trump tegenstanders word je ook eens goed ziek van. Ondertussen hoor je niks van de grote groep die het met Trump eens is omdat je dan meteen aan de schandpaal genageld wordt. En neem maar aan dat het een grote groep is.

  En een bedrijf als Insomniac… die is het alleen te doen om de goedkope arbeidskrachten. D'r zijn echt wel genoeg amerikanen die het werk kunnen doen, maar het bedrijfsresultaat is tuurlijk beter als we mensen uit verwegistan halen die bereid zijn voor het halve salaris te werken. Denk je nou echt dat een bedrijf om de werknemers geeft ?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • The Chosen One

  • 31 januari 2017 11:00
  @ebiker Jij snapt niet veel van de wereld of wel? Deze maatregel slaat jammer genoeg gewoon nergens op. Het heeft een effect wat juist meer schade doet.
  Het idee van "het is tegen terrorisme" klinkt leuk en daarom juichen mensen het toe.

  Ook zijn de landen met een immigratie verbod niet eens de landen waar de (meeste) terroristen van de laatste zoveel aanslagen vandaag komen. Maar die landen waar ze vandaan komen doen vreemd genoeg erg veel zaken met USA.

  Wat ik zeg is uitgebreider uitgelegd door genoeg mensen op andere websites (tweakers etc) dus je kunt je prima inlezen.

  Ook is het in gamedevelopment niet zo makkelijk om aan mensen te komen, laat staat gespecialiseerde mensen en ervaring met X engine etc. Denk ff wat verder dan alleen nummertjes aub.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • haastnooit

  • 31 januari 2017 13:37
  @ebiker of die mensen schamen zich nu helemaal rot en durven er niet meer voor uit te komen. En dan ben je gewoon een lafbek. Sowieso stemmen op een surrogaat Hitler omdat je bang bent voor mensen van een andere groep spoor je al niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Bioh4zard

  • 31 januari 2017 14:57
  @haastnooit Mensen krijgen de ruimte ook totaal niet om er voor uit te komen omdat je dan juist als fascist wordt neergezet en sociale schade oploopt. Daarom is er zoiets als 'democratie' waar je je mening kan geven dmv een stem. Dat jij ze een lafbek noemt, Trump een surrogaat Hitler en iedereen over 1 kam scheert die op de man heeft gestemd (Hillary zit net zo goed in de broekzak van corporaties) zegt meer over jou dan over die mensen. Maarja, links is/jankende millenials zijn altijd goed in het wegzetten van andersdenkenden als fascisten en 'evil' en kunnen nogal slecht tegen hun verlies. Zie al het gejank in de media en op Social Media nadat Trump werd gekozen. Denk dat het wel goed is voor de wereld om eens niet compleet apathisch te zijn met betrekking tot politiek, in dat opzicht doet Trump het geweldig gezien door zijn eigen handelen de man zo transparant is als wat.

  Er is al een rechtszaak opgezet door de procureur-generaal van de staat Washington. Laat de rechters zich nou maar gewoon over deze kwestie uitspreken, dan is dat gejank allemaal nergens voor nodig geweest.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Fappingsnake

  • 31 januari 2017 10:57
  Trump gaat het niet lang redden, in de eerste 10 dagen maakt hij kapot waar Obama 8 jaar mee bezig is geweest. Hij zet aan tot rassenhaat, is zo dom als een stukkie karton, en zorgt voor verdeelheid.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Yomar

  • 31 januari 2017 11:51
  Je kunt je kont niet keren of je leest wel weer een stuk van deugmensen die Trump een fascist en een nazi en een racist en een duivel en ik weet niet wat vinden. Het zal allemaal best, maar als ik over politiek wil lezen, dan koop ik wel een krant. Zolang je niet professioneel bezig houdt met politiek, moet je je mening gewoon voor je houden en doen waar je voor wordt betaald. Dat is in dit geval het maken van games en niet het vervreemden van de helft van je achterban. Iedereen moet tegenwoordig overal maar een mening over hebben, zwelgend in het eigen gelijk en niet gespeend van enige kennis van zaken of wat dan ook. Ik vind dit gedrag voor een gamestudio buitengewoon onprofessioneel. Mag er ook nog gewoon gegamed worden, of moet echt alles tegenwoordig over politiek gaan?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • The Chosen One

  • 31 januari 2017 12:02
  @Yomar Dit heeft belangrijke gevolgen voor de hele wereld, bedrijven in Amerika en de rest van de wereld ook. En gezien dit over een grote game developer gaan nog steeds relevant voor deze site.

  ps. Kun je niet beter in Iran gaan wonen? Daar klagen niet veel mensen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Yomar

  • 31 januari 2017 12:40
  @The Chosen One Alles is relevant voor games. Als een game developer ruzie heeft met zijn vrouw, heeft dat gevolgen voor zijn game. Als de luiers van zijn oma maar twee keer in de week worden verschoond vanwege bezuinigingen in de zorg, heeft dat gevolgen voor zijn game. Als een partij besluit om de inkomstenbelasting te verlagen, heeft dat gevolgen voor zijn game. Toch zijn dat dingen waarover niet wordt geschreven. Waarom niet? Omdat dat geen punten zijn waarop je goedkoop kunt scoren. Deze developer heeft vooralsnog geen enkele last van de genomen maatregelen, maar wil gewoon een politiek punt maken over de rug van gamers die wel op de andere partij hebben gestemd. Daar komen gamers niet voor. Dit is net zo relevant als Madonna die op het podium staat te krijsen op welke partij haar fans moeten gaan stemmen. Belachelijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Chino21

  • 31 januari 2017 15:12
  @Yomar Ik ben het volledig met je eens. Je wordt er doodmoe van dat tegenwoordig iedereen die ook maar enigszins in de publiciteit komt zichzelf belangrijk genoeg vindt om zijn mening te uiten over zaken waar hij/zij in 99,9% van de gevallen totaal geen kaas van heeft gegeten. Het is vaak natuurlijk ook een manier om makkelijk te scoren en te laten zien hoe erg je wel niet deugt en wat een, zogenaamd, fatsoenlijk mens je bent.

  Als je bijvoorbeeld naar Amerika kijkt zie je dat vrijwel alle grote sterren zich geroepen voelen om zich heel negatief uit te laten over Trump. Deze mensen gaan echter aan het feit voorbij dat zij zich terug kunnen trekken in hun villa's in buitenwijken waar vrijwel geen problemen zijn en dat zij totaal geen benul hebben van de problemen waar een hoop, vaak hard werkende, Amerikanen mee te maken hebben. (Vandaar dat deze mensen dus ook helemaal niet zo fatsoenlijk zijn.) In mijn ogen zijn dit dan ook vrijwel allemaal ontzettende hypocriete personen die in hele andere situaties waarschijnlijk wel anders zouden piepen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Bioh4zard

  • 31 januari 2017 17:34
  @Chino21 @Yomar, helemaal mee eens. Word er ook spuugzat van hoe de media alles loopt te spinnen en heb genoten hoe Trump ze op hun plaats zette. Ik ben geen fan van de man (beste van twee kwaden in deze verkiezingen), maar deze veranderingen zijn goed voor de zelfreflectie van velen die zichzelf nu pas tegenkomen nadat ze 'verloren' hebben. Echter zijn ze nog steeds krampachtig aan het tieren op het feit dat de man gewonnen heeft en er dingen gaan veranderen die ze niet zint, oftewel: Social Media spam, framing in de media en vooral heel veel gejank.

  Als je het niet met de man eens bent dan stap je naar de rechter, daarvoor leef je in een rechtsstaat en dat is dan ook wat er momenteel gebeurt in de VS (rechtszaak tegen Trump wegens immigratieverbod).

  De totale paniek die ontstaat na elk besluit van deze man is compleet disproportioneel. Het mooie is wel, iedereen staat weer op scherp en houdt zich weer bezig met de politiek, iets wat men over de jaren vergeten was met alle gevolgen van dien voor de toekomst.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • haastnooit

  • 31 januari 2017 13:38
  @Yomar dan lees je het artikel toch niet als het je stoort. Je zal voor de grap eens verder kijken dan je huiskamer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Yomar

  • 31 januari 2017 14:20
  @haastnooit Dit artikel is goed. Keurig neutraal opgesteld, zoals het hoort. Het gaat om de actie van Insomniac zelf. Je koopt games bij ze omdat je wilt gamen, niet omdat je een politieke preek wilt krijgen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • TheChief

  • 31 januari 2017 13:41
  @Yomar Als het je niet interesseert reageer dan gewoon niet. Maar laat ruimte voor mensen die wel een mening hierover willen delen.

  Ik vind het een bewonderenswaardige actie van Insomniac dat ze publiekelijk zich uitspreken tegen Trump's idiote beleidsmaatregel.

  Ik durf er een hand onder te verwedden dat het een ongrondwettelijke maatregel is die door rechters zal worden teruggedraaid.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Yomar

  • 31 januari 2017 14:20
  @TheChief Zie mijn antwoord op haastnooit hierboven.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Maux

  • 31 januari 2017 14:31
  @Yomar
  Als je een term als 'deugmensen' gebruikt, ben je eigenlijk al direct af.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Swieb

  • 31 januari 2017 17:01
  @Yomar

  Wat zeg je hier van: pas als de politiek zich niet meer met games bemoeit, hebben gamestudio's niet meer te zeggen over politiek. Tot die tijd is het hun goed recht om beleid te bekritiseren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • TheRussian

  • 31 januari 2017 12:33
  Ga verdomme spellen maken en bemoei je niet met politiek

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • haastnooit

  • 31 januari 2017 13:39
  @TheRussian ze beschermen hun werknemers die rr last van hebben, zonder werknemers maken ze helemaal niets.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • TheChief

  • 31 januari 2017 13:42
  @TheRussian Iedereen wordt door politiek geraakt en DUS mag iedereen hier een mening over hebben. Want Trump's idiote acties stralen wel af op hoe mensen in de rest van de wereld tegen de USA en haar bedrijven aankijken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • TheRussian

  • 31 januari 2017 14:55
  @TheChief

  Trump's acties zijn helemaal niet idioot en de 7 landen met een tijdelijk ban zijn terrorist broeinesten, dus is deze actie heel erg goed te begrijpen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.