Insomniac en andere ontwikkelaars werken aan Oculus Rift-games | Gamer.nl

Insomniac en andere ontwikkelaars werken aan Oculus Rift-games | Gamer.nl

Ratchet & Clank-ontwikkelaar Insomniac Games heeft Edge of Nowhere onthuld, dat exclusief voor de virtual realitybril Oculus Rift wordt ontwikkeld. Dat deed het bedrijf tijdens een persconferentie van Oculus afgelopen avond.

Edge of Nowhere is een third-person adventuregame die zich in de bergen van Antartica afspeelt. Spelers moeten een vermist team zoeken in een "surreële wereld". Spelers moeten bergen beklimmen en wapens maken.

Andere ontwikkelaars toonden ook games voor de virtual realitybril. Zo werkt Gunfire Games, een team dat bestaat uit voormalige Vigil-werknemers, aan de rpg Chronos. Spelers moeten hierin de wereld redden van een slechte kracht. Daarvoor moet er een eeuwenoud labyrinth worden doorkruist. Wanneer spelers falen, moet er in de game een jaar gewacht worden tot men weer in het labyrinth mag komen. Spelers moeten wennen aan het feit dat in de game telkens een jaar ouder worden. 

CCP toonde een trailer voor het eerder aangekondigde Eve: Valkyrie, dat ook Oculus Rift-support krijgt. Andere titels zijn onder andere Damaged Core van High Voltage Software, VR Sports Challenge en Airmech.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou