Inschrijvingen voor Dutch Game Awards geopend | Gamer.nl

Inschrijvingen voor Dutch Game Awards geopend | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Games die in Nederland zijn geproduceerd en zijn verschenen tu en 1 september 2013 en 1 september 2014 kunnen worden opgegeven voor de jaarlijkse verkiezing. Dit jaar vindt de zevende editie van de Dutch Game Awards plaats op 25 november in TivoliVreedenburg. Op dezelfde dag vindt ook de Control Conference plaats, een evenement gericht op game-ontwikkelaars. 

Meer informatie over beide evenementen komt in de komende weken naar buiten, meldt Control. Vorig jaar was Reus de grote winnaar bij de DGA's en wist het drie nominaties te verzilveren, namelijk die voor beste pc/consolegame en de game met het beste entertainmentdesign. Ook won het de publieksprijs. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou