Spelers kunnen zich inschrijven via hun Battle.net-account. Heroes of the Storm wordt free-to-play en alle personages zijn zonder extra kosten beschikbaar, zoals in Valve's Dota 2. De game is in ontwikkeling voor zowel PC als Mac.

In Heroes of the Storm moet minder nadruk komen te liggen op het uitdelen van de fatale slag aan computergestuurde vijanden, iets wat in bijvoorbeeld League of Legends belangrijk is om snel geld te verdienen. Verder worden de beloningen voor het verslaan van een menselijke tegenstander verdeeld over het hele team. Een gemiddeld potje Heroes of the Storm moet zo'n 15 tot 20 minuten duren.

Battlegrounds

Blizzard maakte verder bekend dat Heroes of the Storm aparte zogeheten Battlegrounds krijgt, die ieder een ander soort gameplay moeten bieden. Zo moeten spelers in een van de Battlegrounds bijvoorbeeld zoveel mogelijk schedels van verslagen vijanden zien te verzamelen om zo hun personage extra krachtig te maken, wat een voordeel in de strijd tegen de team van de tegenstander biedt.

Van Heroes of the Storm werd ook een eerste gameplaytrailer getoond, waarin te zien is dat het spel een cartoonesk uiterlijk heeft, vergelijkbaar met dat van World of Warcraft. Als speelbare personages werden StarCrafts Kerrigan, The Lich King Arthas van World of Warcraft en Diablo genoemd. Eerder werd al bekend dat Tychus Findlay en Nova StarCraft en Lady Sylvanas Windrunner, Anub'arak, Illidan en Chen Stormstout uit World of WarCraft speelbaar zijn.