De inkomsten uit de verkoop van computerspellen staan onder druk. Volgens brancheorganisatie NVPI werden er in de eerste helft wel 12 procent meer spellen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar, maar daalde de omzet door prijsdalingen met 9 procent tot 73,75 miljoen euro. Dit heeft NVPI dinsdag bekendgemaakt.

De omzet daalde het sterkst bij de games voor de personal computer, met 20 procent tot 28,6 miljoen euro. De omzet uit spellen voor spelcomputers als de Xbox, Playstation en GameCube stagneerde op 45,15 miljoen euro.

De opbrengsten uit de verkoop van computergames is gedaald, wat betreft de PC games dan. De consolegames blijven op ruim 45 miljoen euro staan. Dit valt dus te wijten aan de prijsdalingen van de computergames, minder inkomsten, maar meer stuks verkocht.

Met deze cijfers in gedachten zou je kunnen stellen dat het maar een kwestie van tijd is voordat PC-gaming helemaal passé is. Immers, je moet wel een enorme blockbuster produceren, wil je nog een flinke winst maken. We kunnen dan alleen maar hopen dat de PC-game-industrie nog games zal maken uit passie en niet zozeer om de big bucks.

Met dank aan JaapGoose voor het melden van dit nieuws.