In het kwartaal, dat eindigde op 31 december, daalde de omzet van 316,1 miljard yen naar 268,5 yen, een vermindering van 15,1%. De inkomsten voor belasting daalde van 33,8 miljard yen naar 4,6 miljard yen, een daling van 86,4%.

Sony wijt het verlies aan de "lagere verkoop van hardware en software van de PlayStation 3 en PSP", maar voegt hieraan toe dat de verkopen van de PS Vita in Japan dit gedeeltelijk teniet deden. Ook voor het vierde en laatste kwartaal verwacht Sony minder inkomsten dan het jaar daarvoor, vanwege een daling in de verkoop van "portable hardware".

In het afgelopen kwartaal verkocht het bedrijf 6,8 miljoen PlayStation 2's en 3's en 2,7 miljoen PSP's en Vita's. Over heel fiscaal 2013 verwacht Sony nu in totaal 7 miljoen PSP's en Vita's te verkopen, een aantal dat eerder al van 16 naar 12 naar 10 miljoen was verlaagd.

Sony breed

Heel Sony noteerde het afgelopen kwartaal een verlies van 10,8 miljard yen, 85 miljoen euro, ten opzichte van een verlies van 159 miljard yen een jaar eerder. Volgens Sony is de verliesbeperking vooral te danken aan een significante verbetering van de HE&S- (o.a. LCD-tv's, Blu-Ray's, recorders) en Devices-divisie (o.a. image sensors, batterijen). De HE&S-afdeling draaide echter nog steeds verlies, alleen significant minder dan een jaar terug.