Op basis van de feedback heeft de ontwikkelaar onder andere het online-gedeelte aangepast, waarbij voorkomen moet worden dat spelers van de PlayStation 3-versie worden geconfronteerd met 'verbroken connectie'-berichten. Daarnaast wordt het vinden van een Pro Ranked-wedstrijd in de Xbox 360-versie verbeterd.

Manager Mode en Live Season

In Manager Mode moet met de patch voorkomen worden dat de vorm waarin spelers verkeren drastisch verandert, verhuurde spelers verkocht worden door een computergestuurd team en dat sommige spelers uit de lijst verdwijnen tijdens de tweede transferperiode. Daarnaast blijven uitgeleende spelers nu nog op de lijst van maximaal 42 spelers staan bij een team, waarmee voorkomen moet worden dat het spel crasht zodra meer dan 42 spelers aan een team verbonden waren.

Ook de Live Season-modus is onder handen genomen. Door een aantal aanpassingen in het volgen van statistieken van wedstrijden en spelers moeten vastlopers verholpen zijn.

Op het punt van statistieken belooft EA dat alle ranked matches correct op de leaderboards geregistreerd moeten worden. Daarnaast levert het uitzetten of stoppen van een wedstrijd na vijf minuten automatisch een verlies op en worden Regional League-statistieken nu nog maar één keer per maand gereset.

Gameplay en Friends Leagues

Op het gebied van gameplay is de AI van teamgenoten tijdens een online Clubs-wedstrijd aangepast. Deze stond volgens spelers niet op hetzelfde niveau als World Class AI, wat nu wel zo moet zijn.

In de Friends Leagues moet met de patch voorkomen worden dat het team van een speler onzichtbaar wordt als ongebruikelijke stappen worden ondernomen tijdens het uitnodigen voor een wedstrijd.

Op dit moment wordt deze patch getest bij zowel Sony als Microsoft en is het nog niet bekend wanneer hij beschikbaar gesteld wordt.