Nieuws
Arma 3 game

‘Inhoud van Arma-stream op 17 mei gelekt’

Arma Reforger komt naar verluidt naar consoles

Geschreven door Marvin Toepoel op
De inhoud van de aankomende Arma-stream is naar verluidt gelekt. De game Arma Reforger zou gepresenteerd worden.

Op 17 mei organiseert Bohemia Interactive een livestream voor de Arma-serie, en de inhoud is naar verluidt al gelekt. In marketingdocumenten die rondgaan op de subreddit Gaming Leaks and Rumours wordt het spel Arma Reforger genoemd, met daarbij enkele details.

Arma Reforger is de eerste Arma-game die naar consoles komt (vorige en huidige generatie), en volgens de documenten wordt dit tussendeel bewust voor Arma 4 uitgebracht om consolegebruikers kennis te laten maken met de Arma-serie. Reforger moet “nieuwe technologieën en designkeuzes testen” die “de fundering vormen van Arma 4”. Het spel draait op de nieuwe Enfusion-engine, net als de sequel.

De komst van Reforger biedt de ontwikkelaar een kans om zijn strategie op sociale media te wijzigen en een breder publiek aan te spreken, zo staat in de documenten. Het wordt een “multi-platform titel”; een “premium product met een stabiele en gepaste prijs”. Er “zouden in de toekomst in-game aankopen” in het spel moeten komen, maar er zijn nog geen dlc’s of microtransacties gepland.

Het oorlogsspel zal afspelen tijdens de Koude Oorlog gedurende de jaren 80. Spelers starten een “militaire carrière” aan de kant van de Verenigde Staten of de Sovjet-Unie; het doel wordt het veroveren van het Everon-eiland. Arma Reforger wordt omschreven als “militaire simulatiegame”, “tactische militaire shooter” en “militaire sandbox”.

Reforger krijgt volgens de documenten multiplayer, met zowel competitieve als coöperatieve gameplay. Het spel bevat drie facties, zes voertuigen (met achttien varianten), vijftien wapens, twee type granaten en dertien toegewijde “combat roles”. Ook komt er een Game Master-scenariobewerker, een multiplatform Workshop en modondersteuning in Arma Reforger.

Arma Reforger komt naar verluidt uit voor pc, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4 en PlayStation 5. Er wordt geen releasedatum genoemd. 

Bron: Gaming Leaks and Rumours (Reddit)

Dit artikel delen:

Lees meer

Stardew Valley-maker: ‘Hoeveelheid dagelijkse verkopen groter dan ooit’ Wat kun je met je oude smartphone doen?
1

Reacties op: ‘Inhoud van Arma-stream op 17 mei gelekt’

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheDeeGee

  • 15 mei 2022 20:56
  Soort van Operation Flashpoint: Cold War Crisis (2001) remake zeg maar, hopelijk niet alleen Multiplayer.

  Is trouwens niet de eerste game van Bohemia die op consoles uit komt. Cold War Crysis was ook op de Xbox, onder de naam Operation Flashpoint: Elite.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.