De update bevat verder een aantal Virtual Consoles (emulators) waarin verschillende oude geëmuleerde games zijn te downloaden. Voor de Game Boy zijn bij release Ikari no Yousai, Phantasm en Super Mario Land beschikbaar, voor Game Gear Sonic & Tails 2, Sonic Drift 2, Dragon Crystal en Column. De Game Boy Color krijgt bij release een demo van The Legend of Zelda: Link's Awakening DX. Duidelijk is nog niet welke games er voor de TurboGrafx-16 bij release beschikbaar zijn, wel is duidelijk dat dit kanaal ook beschikbaar zal zijn.

Naast de Virtual Consoles komen er verschillende 3D Classic-games: remakes van oude games in 3D. Bij de verschijning van de update zijn Excitebike, The Legend of Zelda en Xevious beschikbaar. Ook komt er een 3DS Ware-game beschikbaar bij release: Rockman Dash 3 Prologue. Hiernaast krijgen spelers als demofuncties een 3D-videospeler en een kanaal waar gametrailers en previews in 3D kunnen worden bekeken. Tevens krijgen spelers toegang tot video's van twee Japanse televisiezenders. De door Nintendo beloofde internetbrowser wordt niet genoemd door Famitsu.

Nintendo Benelux kon nog ons niet vertellen in hoeverre deze Japanse firmwareupdate overeenkomt met de Europese, die eveneens gepland staat voor het einde van mei.