Nieuws
Age of Wonders 4

Inhoud Expansion Pass voor Age of Wonders 4 aangekondigd

Game komt op 2 mei uit op pc en consoles

Geschreven door Michel Musters op
Paradox Interactive en Triumph Studios hebben de inhoud van de Expansion Pass van het aankomende Age of Wonders 4 onthuld.

In de Expansion Pass zit de volgende content:

 • Archmage Attire: een nieuwe kledingsset gebaseerd op de Wizards of Magehaven, beschikbaar vanaf release van de game;
 • Dragon Dawn: een nieuwe Dragon Ruler-type, een Reptillian Form en nieuwe Tomes of Magic, beschikbaar in derde kwartaal van 2023;
 • Empires and Ashes: een uitbreiding waarin spelers magie en staal fuseren om gevaarlijke oorlogsmachines in te zetten om de Godir terug de AStral Sea in te drijven. De uitbreiding komt in het vierde kwartaal van dit jaar uit en bevat ook een nieuwe Culture, nieuwe Tomes of Magic, een nieuwe Story Realm en nieuwe opties voor Empire Buildings;
 • Primal Fury: een content pack waarin spelers nieuwe rassen kunnen creëren met beestachtige aspecten, komt uit in tweede kwartaal van 2024;
 • Eldritch Realms: een uitbreiding waarin portalen zich openen waaruit nieuwe monsters, Magical Realms en Racial Forms komen. Verschijnt in tweede kwartaal van 2024.

Mensen die de Premium Edition van de game aanschaffen ontvangen deze Expansion Pass, alsmede de Aric Rex Ruler, Lion Plate Armor Set, Athlan Crown en Imperial Cape.

Het Nederlandse Triumph Games kondigde Age of Wonders 4 eerder dit jaar aan. De game biedt net zoals voorgaande delen 4X-strategie en turn-based tactische gevechten in een fantasierijke wereld.

Spelers gebruiken magie om hun troepen sterker te maken en het op te nemen tegen machtige tovenaars. Voor het eerst in de reeks kunnen spelers daarbij hun eigen facties creëren. Men kan een grote verscheidenheid aan units en omgevingen verwachten. Ook moet de gameplay zo open mogelijk worden en worden mods ondersteund.

De Age of Wonders-reeks van Triumph - dat tevens internationale bekendheid verwierf met de Overlord-games - begon bij de eerste game uit 1999 en valt sindsdien erg in de smaak bij fans van het strategiegenre. Age of Wonders 3 verscheen in 2014, maar in 2019 kwam nog wel de spin-off Age of Wonders: Planetfall uit.

Age of Wonders 4 komt op 2 mei uit op Steam, Epic Games Store, Microsoft Store, PlayStation 5 en Xbox Series X en S. Hieronder is een nieuwe trailer te bekijken.

Dit artikel delen:

Lees meer

Ubisoft sluit vanaf 1 april diens Benelux-vestiging De aankondiging van Elden Ring-dlc vertelt weinig maar belooft veel
4

Reacties op: Inhoud Expansion Pass voor Age of Wonders 4 aangekondigd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Captain_Carnage

  • 4 maart 2023 12:21
  En ik een paar weekjes terug maar denken bij mezelf, "Ik zou weer toe zijn aan een Age of Wonders achtige game". Heb de aankondiging helemaal gemist, en ook nog een release begin mei. M'n dag is nu al goed, hyped!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Messtranor

  • 5 maart 2023 11:12
  @Captain_Carnage Ik kan je ook Spellforce: Conquest of Eo aanraden. Zelfde genre, en ook erg leuk

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  G.T

  • 4 maart 2023 16:07
  Age of Wonders planetfall gespeeld maar ik vond de sieges ZO boring, ALTIJD hetzelfde, en ik vraag me af of dit hier beter is gedaan, ik vind namelijk te setting wel leuk + 4x .

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Messtranor

  • 5 maart 2023 11:14
  @G.T maar de main age of wonders series zijn nou juist een compleet andere setting. Fantasy in plaats van science fiction.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.