Bethesda Softworks, de ontwikkelaar die we allemaal kennen van The Elder Scrolls IV: Oblivion, maakte onlangs bekend een nieuwe shooter voor de Xbox 360 te ontwikkelen genaamd Rogue Warrior. Vandaag is er iets meer informatie over de game verschenen. Allereerst is de primaire ontwikkelaar van de game niet Bethesda, maar Zombie Studios. Bethesda ondersteunt de studio enkel.

Vervolgens is er meer bekend over de setting van het spel. In Rogue Warrior speel je een Navy SEAL genaamd Dick (hey, leuke grappen!) die een team achter de vijandelijke linies moet leiden in Noord-Korea. Niet geheel verrassend is het gevaar dat in dit land aanwezig is de nucleaire wapens die men in handen heeft. Het verhaal is bedacht door Richard Marcinko, de auteur die ook de serie boeken van Rogue schreef.

Het laatste interessante nieuwtje, is dat de game op de Unreal Engine 3 gaat lopen, wat betekent dat we wéér een game met bloedmooie graphics kunnen verwachten. Eerder kwam al aan het licht dat Rogue Warrior een coöperatieve online mode heeft voor vier personen en dat het spel zich richt op 'vrije gameplay', in de zin dat je zelf kunt bepalen hoe je te werk gaat. Een beetje á la Oblivion ja, maar of ook Zombie Studios dit kan flikken in een FPS is nog maar de vraag.

Met dank aan rachidmaroc2k voor het melden van de screenshots.