In het Japanse magazine Famitsu heeft Konami nieuwe informatie uit de doeken gedaan van de PSP versie van Winning Eleven 9 (in Europa bekend als Pro Evolution Soccer 5). De PSP versie probeert zo getrouw mogelijk te zijn aan de consoleversie, met natuurlijk de nodige aanpassingen voor de draagbare PlayStation zoals wireless multiplayer, welke te spelen is via Ad Hoc te spelen is (directe verbinding met andere PSP's). Met hoeveel deze multiplayermode te spelen is, is nog niet duidelijk.

De controls zijn zo aangepast dat de controls van de PS2 versie sterk overeenkomt met die van de PSP versie. Shingo Takatsuka , producent van Winning Eleven 9, geeft een voorbeeld:"As an example, Takatsuka mentions the situation where you do a side dribble. This is usually achieved with a combination of the D-pad and R2 shoulder buttons. With the PSP and PS2 versions of Winning Eleven 9, you can now side dribble using just the D-pad."

De controls van de PSP versie zullen wel simpeler aanvoelen dan die van de PS2. De PSP beschikt dan ook niet over alle knoppen die op de Duallshock aanwezig zijn. Een functie die hierdoor moet wijken is bijvoorbeeld de super cancel optie. Op de PS2 versie zou je de R1 en R2 knop hiervoor tegelijk moeten indrukken, wat dus niet mogelijk is op de PSP. Takatsuka verteld dat de meeste tijd zit in het tweaken van de controls, zodat de game zo lekker mogelijk speelt. Ook vertelt hij dat deze Winning Eleven niet de enige zal zijn op de PSP. Takatsuka is van plan om de serie ook op de PSP door te laten lopen.

Screenshots van de PSP versie zijn nog niet vrijgeven, maar zullen waarschijnlijk niet la te lang meer op zich alten wachten.