Het wordt een mooie sinterklaas dit jaar voor Xbox 360 bezitters. Microsoft heeft namelijk de volledige lijst met features voor de langverwachte herfstupdate vrijgegeven. De update welke vanaf 4 december beschikbaar zal komen bevat onder andere de eerder aangekondigde Xbox originals, de parental timer en waarschijnlijk een van de meest gewenste uitbreidingen: verbeterde ondersteuning voor Mpeg4 video waardoor het nu mogelijk is Divx en Xvid bestanden tot 720p af te spelen.

De belangrijkste features zijn: MORE DOWNLOAD OPTIONS Xbox Originals Download, tegen betaling, hitgames van de originele Xbox Xbox LIVE Arcade Hits

De grootste hits van de Xbox Live marketplace worden hier uitgelicht en krijgen een gereduceerde prijs

NEW WAYS TO KEEP UP TO DATE AND CONNECTED Inside Xbox

Nieuws van Xbox.com over games, marketplace downloads en events.

Enhanced online profile

Schrijf iets over jezelf in de persoonlijke bio.

Expanded Friends List access Bekijk de vienden van je vrienden ENHANCED OVERALL EXPERIENCE AND CONTROL Enhanced Parental Controls Mogelijkheid voor ouders om de game-tijd van hun kinderen te limiteren (of misschien die vervelende huisgenoot door wie je zelf niet aan game toekomt?) New video features Full-screen video preview en bredere codec ondersteuning (o.a. Divx) Easy-to-use navigation features Vernieuwde navigatiestructuur, Game store en Video storeEr is ook goed nieuws voor Xbox gebruikers die een account hebben aangemaakt voordat ze 18 jaar waren. Deze accounts zullen met de update eindelijk omgezet kunnen worden in een 'volwassen' account. De volledige en vrij technische changelist is hier te vinden, ook de video playback FAQ is aangepast met informatie over de nieuwe Divx ondersteuning.