Nieuws
Capcom

Info over aankomende Capcom-games mogelijk gelekt

O.a. over Resident Evil Village, Monster Hunter Rise en meer

Geschreven door Michel Musters op
Door een ransomwareaanval is er mogelijk informatie over aankomende Capcom-games gelekt.

Eerder deze maand werd het Capcom Group-netwerk aangevallen door een onbekende derde partij. Capcom heeft dit naar buiten gecommuniceerd en zich verontschuldigd naar aandeelhouders die hier mogelijk door zijn getroffen.

Op ResetEra valt te lezen dat als gevolg van de aanval er mogelijk informatie over aankomende Capcom-games naar buiten is gelekt. Zo zou Resident Evil Village in april 2021 moeten uitkomen en zou er voor die tijd een demo verschijnen. Ook zou het spel naar de huidige generatie consoles komen naast PlayStation 5 en Xbox Series X en S.

Capcom zou tevens aan een nieuwe multiplayergame in de Resident Evil-franchise werken, genaamd Project Highway of Village Online. Het zou om een soort battle royale-game gaan. Ook zou er een vr-versie van Resident Evil 4 naar Oculus VR komen.

Verder werkt Capcom volgens de gelekte informatie aan een nieuwe Ace Attorney-collectie voor PlayStation 4 en Switch, een nieuwe game met de codenaam 'Guillotine' die in februari 2021 op Switch moet verschijnen en in mei op andere systemen, een nieuwe multiplayershooter genaamd Shield en een project genaamd 'Reiwa' voor onbekende systemen.

Tot slot moet de Switch-game Monster Hunter Rise in oktober 2021 naar pc komen. In januari en maart moeten er demo's voor de Switch-versie uitkomen. Monster Hunter Stories 2 komt in juni 2021 uit op Switch en pc.

Uit de gelekte info blijkt ook dat Sony vijf miljoen dollar heeft betaald om de vr-modus van Resident Evil 7 exclusief op PS4 te houden. Onder de deal vielen ook een exclusieve demo en tijdelijk exclusieve downloadbare content. Google zou 10 miljoen dollar hebben betaald om Resident Evil 7 en Village beschikbaar te maken op Stadia.

In het ResetEra-topic valt te lezen dat een gedeelte van deze informatie uit bestanden uit 2018 komt. Het is dus mogelijk dat een gedeelte van bovenstaande informatie niet meer up-to-date is. Capcom heeft niets van het bovenstaande bevestigd.

Resident Evil Village

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 14:30 uur: Sackboy en The Pathless op PS5! Blood Bowl 3 krijgt begin volgend jaar gesloten bèta op pc
3

Reacties op: Info over aankomende Capcom-games mogelijk gelekt

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • RoyVG

  • 16 november 2020 11:58
  Een tweede Ace Attorney Trilogy met hopelijk Apollo Justice, Dual Destinies en Spirit of Justice? Yes please!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  WvA

  • 16 november 2020 14:26
  Resident Evil 4 in VR is wel vet (en dood eng)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MarzoriuM

  • 16 november 2020 18:22
  Megaman 12? Megaman x9?? Niks gelekt hierover? Het zal toch niet zo zijn dat die niet in ontwikkeling zijn? Nee toch? Kom op, Capcom..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.